Diari digital d'Andorra Bondia
El president de l’Associació de la micro, petita i mitjana empresa (PIME), Marc Aleix.
El president de l’Associació de la micro, petita i mitjana empresa (PIME), Marc Aleix.

La PIME avisa que les microempreses només faran “embalum” a la CEA


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: BonDia

El president de l’Associació de la micro, petita i mitjana empresa (PIME), Marc Aleix, es mostra escèptic davant del naixement de la CEA-Micro, la secció específica per a autònoms i microempreses. Tot i que accepta que “tota cosa nova és bona” es mostra convençut que les empreses que hi ha dins de la CEA només faran que “embalum”. I és que, tal com va assenyalar el president de la PIME, “no s’han de confondre les coses”. 

Així, Aleix considera que la patronal només vol implicar les petites empreses per “quedar-se amb bona consciència”. El fet és que, segons apunta, històricament la CEA no ha defensat mai les petites i mitjanes empreses, i afegeix que tan sols representa els grans negocis. “L’única cosa que li interessa [a la CEA] és que les quatre grans empreses que hi ha al país tinguin les mans més lliures que no tenen ara”, va declarar. El president de la PIME creu que la voluntat de la patronal d’aixoplugar els negocis d’entre un i cinc treballadors busca erigir-se com a única associació empresarial per tal que cap altra entitat li pugui fer ombra. Aleix va recordar que la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) va decidir sortir de la CEA en veure que aquesta associació no la representava. “Ara volen provar altres coses”, va lamentar. 

Preguntat per si la PIME té la voluntat d’entrar a formar part de la CEA-Micro, tal com va proposar el president de la patronal, Gerard Cadena, Aleix va contestar que no tenen la intenció de fer aquest pas. En aquest sentit va remarcar que les micro, petites i mitjanes empreses tenen una veu pròpia amb la PIME, i va afegir que en el cas que s’integressin a la CEA “tindrien la veu de la CEA”. Aleix va exposar que els fets sempre han demostrat que això és així i va expressar els seus dubtes davant d’un eventual canvi de comportament de la patronal.

La CEA té avui 110 associats que tenen entre un i cinc treballadors. Això sense comptar els autònoms i microempreses que formen part d’alguna de les 22 associacions sectorials integrades a la patronal. Amb la CEA-Micro, la voluntat és créixer i donar la veu a aquestes empreses perquè puguin tenir la millor resposta i el millor servei, ja que tenen unes necessitats diferents que les empreses més grans, van destacar des de la patronal. En la presentació de la CEA-Micro, Cadena va reconèixer el treball realitzat durant aquests anys per la PIME i va oferir als seus integrants la possibilitat de formar part d’aquesta nova secció específica per a autònoms i microempreses.

PIME
microempreses
embalum
CEA
Aleix
Comentaris: 1

Comentaris

La CEA nomes mira pels grans. Si fos per ells aquest 4 es repartirien els sector econòmics i que tothom treballes per ells amb els seus sous miserables i les seves condicions precàries. :(

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic