Diari digital d'Andorra Bondia

La PIME vol una classificació hotelera molt més estricta


Escrit per: 
Marià MIño


L’Associació de la Micro, Petita i Mitjana Empresa d’Andorra (PIME) vol que s’estableixi una classificació hotelera molt més estricta que l’actual i que s’exigeixi uns nivells de qualitat mínims perquè els establiments hotelers al Principat puguin estar registrats com a tals.

Així ho va apuntar ahir el president de la patronal, Marc Aleix, després de reunir-se amb les dues associacions hoteleres i l’Associació de Consumidors i Usuaris (ACU) en el marc de la comissió de la taula de turisme i comerç referent als allotjaments turístics. Per la seva banda, l’Associació d’Hotelers d’Andorra (AdHA) considera que “no és el moment de canviar” la classificació i aposta per una actualització, sempre que la iniciativa no suposi un gran impacte econòmic per als hotelers.
La PIME i l’AdHA van mostrar ahir diferents prioritats i plantejaments pel que fa a la classificació hotelera, el principal tema que es va tractar a la comissió de la taula de treball. Pel president de la PIME, Marc Aleix, “la classificació s’ha de canviar de dalt a baix” i ha d’introduir elements restrictius. Sobre aquesta qüestió, Aleix va sostenir que “el que estigui obsolet s’ha de treure” i va argumentar que “no pot ser que un client vagi a un lloc que estigui en condicions pèssimes”. En aquest sentit, Aleix va apuntar que “el llistó ha de ser molt més alt” i va afegir que el text del qual s’ha partit per legislar la classificació turística és “extremament suau”.
De la seva banda, el president de l’AdHA, Jordi Daban, va assegurar que “cap dels associats dóna importància” a aquesta modificació i que, en aquests moments, no és una prioritat per l’associació. No obstant, Daban va admetre que “s’ha de millorar perquè han passat deu anys”, de manera que, segons el president de l’entitat, caldria “adaptar-la als nous temps”. Tot i així, el màxim responsable de l’AdHA va matisar que en el cas que es faci modificacions a la classificació hotelera caldria que tingués “el mínim impacte econòmic per als hotelers”.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic