Diari digital d'Andorra Bondia

La Societat Andorrana de Ciències tanca el 2009 amb un balanç econòmic negatiu i constatant la dificultat de trobar espònsors


Escrit per: 
Agències


L'Assemblea General Ordinària de la Societat Andorrana de Ciències ha servit per posar damunt la taula el balanç econòmic del 2009, que s'ha tancat en números negatius.

Així, l'exercici econòmic es tanca amb 1.254 euros negatius, després de registrar uns ingressos de 56.926 euros i unes despeses de 58.180 euros. En aquest sentit, des de la SAC s'explica que s'ha recuperat una part del dèficit de l'any anterior, però al mateix temps s'ha constatat que cada cop costa més trobar espònsors per dur a terme les activitats per culpa de la crisi. Una de les opcions que s'havien contemplat era l'increment de la quota als socis, però finalment s'ha decidit mantenir-la a 22 euros i crear un fons de donatiu voluntari per a que els socis hi puguin aportar una quantitat suplementària. De tota manera, la SAC recorda que continuarà buscant noves fonts de finançament per tirar endavant tot el programa previst.

L'Assemblea també ha acordat que la publicació del butlletí segueixi sent bimensual i imprès, a més de penjar l’edició digital al web, fins a trobar-ne patrocinador. Paral·lelament, la SAC recorda que la publicació de les Jornades està assegurada per part de la Fundació Crèdit Andorrà. Així mateix, la publicació de la 22a Diada Andorrana a l’UCE realitzada el 2009 està assegurada per FEDA però no hi ha patrocinador per la 23a Diada Andorrana que es realitzarà l’agost del 2010 a Prada de Conflent. Pel que fa la publicació dels Papers de Recerca Històrica s’ha pogut seguir comptant amb el suport de Banca Privada d’Andorra i el Departament de Cultura de Govern pel sisè volum que està a punt d'entrar a impremta.

Pel que fa al cicle de conferències, la SAC adverteix que encara no té patrocinador fix complet, i que, de moment, es realitza amb uns ajuts del Comú d'Andorra la Vella i el Ministeri de Cultura que no cobreixen la despesa. D'altra banda, un altre dels acords presos és el de seguir buscant opcions per la digitalització de totes les publicacions de la SAC, i en aquest sentit, s'ha demanat a la Universitat d'Andorra poder penjar publicacions al seu web.

Pel que fa al programa d'actes previstos per al 2010, el tema escollit per al 26è cicle de conferències, ha estat 50 anys de contracepció hormonal. En aquest sentit, des de la SAC s'assenyala que se seguirà la tasca de recerca i divulgació científica de l'entitat, i es programaran també altres conferències sobre temes d'actualitat i interès. Pels Cinquens Debats de Recerca, coorganitzats per al SAC junt amb el Departament d'Ensenyament Superior i Recerca, s'ha proposat el tema La transferència tecnològica pública i privada, que es consensuarà amb el Departament. Per a la 23a Diada Andorrana a l’UCE, el tercer dissabte d’agost, dia 21, a Prada de Conflent, s'ha acordat el tema Andorra i els seus ciutadans.

D'altra banda, el tema per a les XVI Jornades que es realitzen al novembre, serà L'Administració Pública d'Andorra. Pel que fa a les Setenes Trobades Culturals Pirinenques, fixades per al dissabte 23 d’octubre a la Seu d'Urgell, amb organització a càrrec de l’Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, s'ha acordat el tema El Pirineu 1000 anys després: visions de futur.

La secció del còmic també ha presentat el projecte per a la 14a edició de la Massana Còmic del 2010 Escenes imaginades de la vida de Jaume I, una exposició commemorativa del 800 aniversari del naixement del rei Jaume I, amb imatges realitzades per l'artista Antoni Borrell i Pujol, amb l'ajut de la Diputació de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs, i una conferència de l'autor. De la seva banda, la secció d’astronomia continuarà la sèrie d’articles sobre aquest tema en els butlletins El SAC i en la revista Àgora Cultural núm 15, especial d'astronomia, i organitzarà les sortides per visitar observatoris astronòmics de l’entorn que no es van poder realitzar el 2009.
 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic