Diari digital d'Andorra Bondia
Els assessors consideren que la UE reconeix la transformació duta a terme pel país del seu marc jurídic.
Els assessors consideren que la UE reconeix la transformació duta a terme pel país del seu marc jurídic.

L’AATF insisteix a mantenir una pressió fiscal moderada i atractiva


Escrit per: 
Redacció/Foto: Bondia

L’Associació d’Assessors Tributaris i Fiscals (AATF) valora molt positivament que Andorra ja no figuri en cap llista ni negra ni grisa de la Unió Europea. Però tot i això els assessors fiscals  insisteixen  a mantenir certes mesures per continuar sent una plaça competitiva.

Des de l’AATF es remarca la importància de mantenir nivells de pressió fiscal en una forquilla que es mogui  entre un 22% i un 25% idòniament, “atès que configuren un marc fiscal moderat, atractiu i competitiu, i acceptat en l’entorn de la UE i de l’OCDE, que hauria de contribuir en el futur a l’estímul de l’economia andorrana i jugar com un vector de creixement del país”, explica en un comunicat. 

A més, els assessors fiscals aposten per “un entorn fiscal moderat i competitiu” i insisteixen que no es gravin amb impostos el  patrimoni, les successions o donacions i juntament. Tot això, amb el valor afegit que  Andorra “és un país extraordinàriament segur i saludable, hauria de permetre atraure residències de persones físiques i les seves famílies amb un perfil patrimonial alt, així com la localització a Andorra d’activitats econòmiques”, explica el comunicat de l’AATF.

Des de l’AATF es mostren satisfets pel fet que la UE consideri Andorra un país plenament cooperant en matèria fiscal i s’exclogui de la llista grisa de països no cooperants en matèria fiscal. Els assessors expliquen que el fet de sortir de la llista grisa denota que  “la Unió Europea reconeix la transformació duta a terme pel país del seu marc jurídic i fiscal i que la UE avala l’evolució cap a la transparència i l’homologació internacional protagonitzada pel Principat”, comenten. A més, especifiquen que la UE ha adoptat aquesta mesura “després d’analitzar els criteris establerts pel Consell d’Europa: la transparència fiscal, el marc impositiu i la implementació de mesures contra l’erosió de la base imposable i el trasllat de beneficis (BEPS)”.

L’AATF considera que aquesta notícia lligada a les declaracions del director general de l’OCDE en assumptes fiscals fetes en la seva recent visita al país, han ajudat “a millorar la imatge d’Andorra internacionalment”.

AATF
insisteix
mantenir
pressió
fiscal
moderada
atractiva
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic