Diari digital d'Andorra Bondia

L’ADI centra el Fòrum Econòmic en les necessitats professionals del país


Escrit per: 
Redacció


El consell d’administració d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI), que presideix el ministre d’Economia i Finances, Pere López, va acordar ahir que al mes de novembre se celebrarà el Fòrum Econòmic Andorra 2010. Aquest esdeveniment, que es durà a terme el 26 de novembre i que serà gratuït, acollirà la cerimònia de lliurament de la cinquena edició dels premis Innovadors.

El Govern ha optat per centrar el Fòrum del mes de novembre en les necessitats professionals del país, donat que la projecció internacional del Principat es reservarà per al World Tourism Forum Andorra, organitzat conjuntament entre l’executiu i l’Organització Mundial del Turisme i que se celebrarà durant el primer trimestre del 2011.
El consell d’administració d’ADI ha escollit aquest nou format després d’escoltar les propostes de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) i la Confederació Empresarial Andorrana (CEA). Les tres sessions del Fòrum, que portarà per títol Adaptar-se als canvis, incidiran en una visió macroeconòmica i política, una visió enfocada als canvis en la gestió empresarial, i en les actituds i el desenvolupament d’habilitats personals per afrontar-los.
ADI facilitarà ajuda als sol·licitants de crèdits del programa destinat al finançament privilegiat d’empreses i negocis de nova creació, innovació, reconversió i projectes emprenedors. Aquest és un altre dels acords presos ahir al matí durant el consell d’administració de l’entitat. També es va decidir –en el marc de la transformació d’ADI en agència de promoció econòmica, reflectida en el compromís vuit de les conclusions de la taula de diàleg– elaborar un protocol per acollir les inversions estrangeres al país amb la col·laboració del departament d’Economia i la CCIS.

Les funcions d’Andorra Des­envolupament i Inversió s’han modificat d’acord amb els compromisos adquirits en les conclusions de la taula de diàleg per a un pacte per al treball i per al desenvolupament econòmic, tal com es va decidir en l’anterior consell d’administració de l’organisme el passat mes de març.

La missió d’ADI ha canviat per donar suport a les empreses i els emprenedors andorrans, i alhora esdevenir una agència de promoció econòmica. ADI desenvoluparà programes d’innovació, formació i millora; s’encarregarà d’acollir les inversions estrangeres al país amb la col·laboració del departament d’Economia i de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis; acompanyarà la internacionalització de les empreses i professionals andorrans a través d’un programa de suport, i promocionarà la captació d’inversió estrangera.

A la composició del consell d’administració d’ADI hi estan representats el ministeri d’Economia i Finances, la secretaria d’Estat per a la Reforma de l’Administració i la Promoció de la Societat del Coneixement, el ministeri d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, la Cambra de Comerç, la CEA i dos assessors internacionals.

Número de vots: 46
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic