Diari digital d'Andorra Bondia
El director general de l’AFA, Ramón López.
El director general de l’AFA, Ramón López.

L’AFA justifica la intervenció d'Assegurances Generals SA per la “situació de dificultat financera”


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

L’Autoritat Financera Andorrana (AFA) va defensar ahir que la intervenció de la companyia Assegurances Generals SA, duta a terme divendres passat en compliment de la resolució adoptada dos dies abans pel director general d’aquesta, Ramón López, es va tirar endavant arran de la constatació que “concorren indicis que comportarien que l’entitat es troba en una situació de dificultat financera”.
Així ho explicava l’AFA ahir, cinc dies després de la intervenció, en un comunicat a través de la seva pàgina web i coincidint amb la publicació d’un edicte al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) signat pel mateix López amb relació a “les mesures adoptades de control especial” sobre l’entitat asseguradora. En aquest sentit, en el comunicat fet públic, en què es recorda que la llei estableix que l’AFA  “ha de dictar mesures de control especial en cas que una entitat d’assegurances es trobi en una situació de deteriorament financer de manera que no compleixi les seves obligacions en matèria de cobertura de capital de solvència obligatori i del capital mínim obligatori o es trobin en una situació de dificultat financera”, s’assegura que amb les mesures adoptades es pretén “salvaguardar els interessos dels assegurats i dels tercers interessats, així com garantir el normal funcionament de les activitats de l’entitat”.
En la nota es fa referència a l’edicte publicat al BOPA, on s’especifiquen les mesures de control especial adoptades amb relació a la companyia Assegurances Generals SA. Aquestes no són altres que la “substitució provisional de l’òrgan d’administració de l’entitat asseguradora”, i concretament dels membres del consell d’Administració Jaume Calvó (president), Amadeu Calvó (vicepresident) i l’advocat Jaume Vila (secretari). A la vegada, el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra recull la designació de Jordi Torrellas com a “administració especial” de l’asseguradora amb les “més àmplies facultats de gestió i administració de l’entitat”.
L’AFA va informar també de la seva actuació en aquest cas a través de la newsletter creada recentment i que vol ser un exercici de “transparència”.

 

AFA
justifica
intervenció
d'Assegurances Generals SA
dificultat financera
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic