Diari digital d'Andorra Bondia
Raül González va renovar la setmana passada per sis anys més com a president del consell d’administració de l’AFA.
Raül González va renovar la setmana passada per sis anys més com a president del consell d’administració de l’AFA.

L’AFA preveu la incorporació de com a mínim sis persones el 2019


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

L’Autoritat Financera Andorrana (AFA), antic INAF, preveu per a l’any vinent la incorporació de com a mínim tres persones, amb experiència d’entre 3 i 5 anys en matèria de supervisió i regulació del sistema financer i assegurador en l’entorn de la UE, per a l’àrea jurídica, un analista de mercats per a l’àrea de supervisió, un especialista en IT i un tècnic administratiu, tots ells amb una experiència d’entre 2 i 5 anys.
Així s’indica si més no en la memòria explicativa del projecte de pressupost de l’entitat per a l’exercici 2019, que preveu un increment del capítol de despesa de personal del 9,57% que se situa ja en els 3.054.460 euros, enfront els 2,7 milions que preveien els comptes del 2018. Amb aquestes noves contractacions es busca que l’entitat pugui fer front als nous reptes a què s’enfronta derivats del canvi de la llei així com per donar continuïtat a la implementació de l’Acord Monetari i a l’adequació del model de supervisió de l’AFA als estàndards internacionals. 
A més a més, i de la mateixa manera que ja es va fer en els comptes d’aquest 2018, l’entitat deixa la porta oberta per poder incorporar un nou membre al consell d’administració, motiu pel qual la partida per fer front a les retribucions dels integrants d’aquest s’inclou com a crèdit ampliable.
Tenen també aquesta consideració de crèdits ampliables les partides destinades a l’adquisició de deute del sector públic, tan a curt com a llarg termini, i la relativa als treballs realitzats per empreses i estudis i treballs tècnics. Aquesta dotació inclou les despeses d’assessorament legal per a la defensa de l’Autoritat Financera Andorrana i per donar resposta a les reclamacions administratives i demandes judicials en el marc de l’afer de Banca Privada d’Andorra, una partida que disminueix en 500.000 euros i passa de 2 a 1,5 milions d’euros.

Actua Empresa
D’altra banda, pel que fa a la societat Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI), que es promociona sota la marca Actua Empresa, preveu per a l’any vinent un pressupost equilibrat d’1.586.519,44 euros, que inclou una partida de nova creació dotada amb 120.000 euros per tal de donar suport a la internacionalització de l’empresa andorrana. 
En aquest sentit, la voluntat d’Actua Empresa és aprofundir en els acords que ja hi ha amb Business France i Barcelona Tech City a través dels quals poder trobar de forma activa nous socis, proveïdors, clients i contactes per a les empreses andorranes així com poder identificar noves oportunitats de negoci.
Quant al treball amb els clústers, es reserva una partida de 40.000 euros perquè el d’esports es pugui privatitzar.

Dos nous fitxatges també per a l’AREB

El projecte de pressupost per a l’exercici 2019 de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), que ascendeix a 2.203.730 euros, preveu també dues noves incorporacions per tal de fer front a les disposicions de la futura llei de recuperació i resolució d’entitats bancàries i d’entitats financeres d’inversió. Concretament, segons s’explica en el projecte de pressupost de l’AREB pel 2019, es contractarà un tècnic financer i un assessor legal, un fet que elevarà la partida de despeses de personal fins als 672.480, un 35,70% més que els 495.559 que s’havien pressupostat per aquest exercici 2018.
Així mateix, els comptes de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries per a l’any vinent, que no inclouen cap previsió d’ingrés per la venda de Vall Banc ni tampoc cap partida per amortitzar el préstec concedit pel Govern, preveuen una dotació d’un milió d’euros per fer front a les despeses jurídiques derivades de denúncies i reclamacions interposades en el marc del cas BPA.

AFA
incorporació
mínim
sis persones
2019
preveu

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte