Diari digital d'Andorra Bondia
L’Agència Tributària de Catalunya tindrà una nova oficina a la Seu
L’Agència Tributària de Catalunya tindrà una nova oficina a la Seu

L’Agència Tributària de Catalunya tindrà una nova oficina a la Seu


Escrit per: 
Redacció/Foto: Generalitat de Catalunya

El secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, va donar els detalls de la futura oficina territorial que l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) preveu inaugurar a la Seu d’Urgell els propers mesos. El local, que s’ubicarà al carrer Germandat de Sant Sebastià número 10, disposarà de 268,5 metres quadrats i set treballadors, que s’afegiran a la plantilla de l’ATC. L’oficina serà un dels quinze nous punts d’atenció i prestació de serveis als contribuents que l’Agència obrirà aquest any arreu de la geografia catalana en el marc del desplegament territorial, i que se sumaran a les quatre delegacions que l’Agència ja té a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.
En una reunió mantinguda amb l’alcalde del municipi, Albert Batalla, en què també va participar la delegada del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Maria Rosa Amorós, el secretari d’Hisenda va explicar que aquest desplegament territorial respon a la voluntat del Govern de des­envolupar totes les funcions tributàries que li permet l’actual marc competencial i preparar els fonaments de la futura hisenda catalana. Aquestes funcions són la recaptació executiva dels contribuents que tinguin deutes pendents amb l’administració ‒com ara sancions de trànsit o deutes amb els ajuntaments‒ i la gestió directa i completa dels impostos cedits –transmissions patrimonials (ITP) i actes jurídics documentats (AJD), i successions i donacions (SD)–, que actualment liquiden, a part de l’ATC, els registradors de la propietat.
Els municipis que disposaran d’una d’aquestes catorze noves oficines de l’ATC, a banda de la Seu d’Urgell, són Barcelona (per cobrir l’àrea del Barcelonès Nord), Terrassa, Sabadell, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, Manresa, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’Empordà, Figueres, Reus i Tortosa. 
Les dependències on s’ubicaran els nous espais de l’ATC a la capital de l’Alt Urgell seran ocupades en règim de lloguer per un període mínim de cinc anys, renovables cada any fins a un màxim de deu. La despesa anual per l’arrendament d’aquest espai està previst que sigui de 24.229,44 euros anuals (sense IVA). Aquest local va ser seleccionat per l’Agència després d’un concurs públic per trobar un espai amb bona accessibilitat, que se situés dins de la trama urbana i que disposés d’espais adequats per al seu ús com a oficines administratives i d’atenció al públic. 

Agència Tributària de Catalunya
oficina
Seu d'Urgell
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic