Diari digital d'Andorra Bondia
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell crea sis llocs de treball temporal
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell crea sis llocs de treball temporal

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell crea sis llocs de treball temporal


Escrit per: 
Redacció/Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell

L’Ajuntament de la Seu ha obert una nova convocatòria dels plans d’ocupació municipals, programa impulsat pels serveis socials del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell. Així ho va anunciar ahir la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones del consistori, Anna Vives, que va explicar que l’objectiu d’aquests plans “se centra en la inserció laboral per aconseguir la inserció social”.  
El projecte es canalitza a través de la Fundació Integra Pirineus, que com a empresa d’inserció de persones en risc d’exclusió fa la selecció dels perfils més adequats –que prèviament són proposats pels serveis socials bàsics– i farà el seguiment de les persones contractades. Per aquest 2016 es contractarà sis persones durant un període de cinc mesos. Els candidats a aquests plans d’ocupació no han de tenir cap ingrés econòmic, és a dir no han de percebre cap mena de prestació o les han d’haver esgotat, i els ha de faltar poc temps de cotització per poder arribar a una prestació per desocupació. També es prioritzaran els usuaris que tinguin càrregues familiars. 
En aquest sentit, Vives va remarcar que aquests plans d’ocupació municipals “donen una doble sortida: en primer lloc, com que són persones a qui els falta poc temps de cotització, amb aquest contracte entren de nou a la roda per percebre una prestació per desocupació garantint-los uns ingressos durant el temps de contracte i durant l’època posterior; i en segon lloc es pretén que aquest lloc de feina els suposi una plataforma per reinserir-se al món laboral”. La tinent d’alcalde va afegir que “la inserció laboral és bàsica per a la inserció social”.  
En el projecte dels sis plans d’ocupació municipals s’interverteix 47.000 euros. Les sis persones que es contractaran es vincularan a les brigades del servei municipal de Neteja Viària i a la brigada municipal d’obres, i donaran suport en el muntatge i desmuntatge de material per als espectacles de l’època d’estiu (com la festa major).   

Ajuntament de la Seu
treball temporal
Jesús Fierro
Anna Vives
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic