Diari digital d'Andorra Bondia
La Caixa Andorrana de Seguretat Social.
La Caixa Andorrana de Seguretat Social.

L’ajut per cuidar els fills, també per als autònoms


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

El Govern va aprovar ahir un reglament per fer extensiu als treballadors per compte propi el permís retribuït extraordinari per absència laboral per tenir cura dels fills a càrrec durant el període d’emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2, segons va anunciar el ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover. 

Aquesta prestació per fer-se càrrec dels fills menors de 14 anys o amb discapacitat, que equival al salari mínim, es mantindrà mentre els centres educatius i de lleure extraescolar no duguin a terme l’activitat amb normalitat.

Poden acollir-se a aquesta mesura les famílies on els dos progenitors estiguin en la mateixa situació o sigui una família monoparental. A més, no poden tenir cap familiar fins a segon grau de consanguinitat que en pugui tenir cura raonable. En el cas del avis, si presenten un certificat mèdic que així ho acredita poden inhibir-se. Queden exclosos d’aquesta ajuda aquells treballadors per compte propi que ja es beneficiïn de les prestacions per suspensió o reducció significativa de l’activitat i els treballadors que puguin realitzar teletreball.

ajut
cuidar
fills
autònoms
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic