Diari digital d'Andorra Bondia
L'AREB ha donat el vistiplau a una nova migració de comptes de BPA a Vall Banc.
L'AREB ha donat el vistiplau a una nova migració de comptes de BPA a Vall Banc.

L’AREB acorda un nou traspàs de 80 comptes de BPA a Vall Banc


Escrit per: 
Agències/Redacció

L’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) ha acordat un nou traspàs d’actius i passius de BPA cap a Vall Banc, després d’identificar nous clients de BPA com a traspassables. Tal com indica la resolució publicada aquest dimecres al BOPA, s’ha continuat el procés de revisió dels clients i s’han pogut traspassar 80 comptes per un valor de 29 milions d’euros. Segons la resolució del consell d’administració de l’AREB, les operacions de migració no meriten cap comissió de traspàs ni cap altre cost a càrrec dels clients i a favor de BPA o les seves entitats dipositàries, intermediàries o vinculades. El traspàs d’aquests clients s’ha efectuat després d’haver declarat que tots els comptes eren aptes, de manera que se’ls aixeca la sospita d’estar relacionats amb els casos de blanqueig de capitals pels quals BPA va ser intervinguda.

En el primer traspàs del mes d’abril del 2016, van passar a la nova entitat el 92% dels clients de BPA i, dels que no van ser traspassats, un 3% van ser considerats sospitosos de blanqueig de capitals, mentre que el 4% restant van ser considerats no aptes per manca d’aportació de documentació justificativa de la seva operativa. Aquest 4% corresponia a 1.242 clients, amb un volum de negoci de 708 milions d’euros. Les fonts consultades han indicat que no es descarta que en un futur puguin fer-se nous traspassos, tot i que cada vegada les migracions de clients seran més petites, com ha estat el cas d’ara. Hi ha clients que encara no són traspassables d’una entitat a l’altra fins que es confirmi l’evidència que no concorren causes relatives a delictes, faltes o infraccions.

 

La Batllia dicta el retorn de diners de preferents 

La Batllia ha donat la raó a un client que va invertir en preferents de BPA, segons va informar ATV. Això implica que el banc, que avui té com a accionista únic l’AREB, haurà de retornar els fons invertits. Aquesta sentència obre la porta que clients minoristes que tenien aquest producte financer d’alt risc puguin emprendre accions judicials contra el banc intervingut. Segons la justícia, l’entitat no va oferir suficient informació sobre la complexitat del producte.

BPA
AREB
preferents
Número de vots: 390
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic