Diari digital d'Andorra Bondia
L’AREB traspassa tots els comptes del grup Cierco de BPA a Vall Banc
L’AREB traspassa tots els comptes del grup Cierco de BPA a Vall Banc

L’AREB traspassa tots els comptes del grup Cierco de BPA a Vall Banc


Escrit per: 
E.G. / FOTO: J.G.
El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) va fer pública la setmana passada una resolució del 26 de juny del consell d’administració de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) mitjançant la qual s’adoptava un nou traspàs de clients de Banca Privada d’Andorra (BPA) a Vall Banc.  El que no detallava aquesta resolució és que en aquesta darrera migració d’actius i passius s’han traspassat els comptes de totes les societats del Grup Cierco, així com tots els comptes personals de la família que era propietària del banc intervingut, segons asseguren les fonts consultades pel BonDia.
Així, després de molts mesos analitzant la documentació aportada pels Cierco, l’AREB no ha tingut més remei que fer la migració dels seus comptes a Vall Banc, una decisió que es va comunicar ahir als afectats, afegeixen les fonts. Igualment, les fonts també indiquen que en el procés de validació dels comptes dels màxims accionistes de BPA i de les seves societats, l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries ha demanat centenars de documents, i molts d’ells els haurien reclamat en més d’una ocasió.
Els comptes dels Cierco han estat traspassats en haver-se declarat aptes, de manera que se’ls aixeca la sospita d’estar relacionats amb els casos de blanqueig de capitals pels quals va ser intervinguda BPA el 2015. Cal recordar que, segons exposa la mateixa resolució de l’AREB, tenen la categoria de “clients traspassables” aquells comptes “respecte dels quals l’AREB ha arribat a la conclusió que és elegible el traspàs d’una part o de la totalitat dels actius i passius i posicions de fora de balanç des de BPA a Vall Banc sense risc de contaminació per a aquest últim”. En la mateixa línia, l’AREB considera un client “apte” quan, “sobre la base de la revisió i de l’anàlisi realitzades per PricewaterhouseCoopers (PwC) respecte del seu perfil, la seva identificació i coneixement, inclòs el titular real si escaigués, com també l’acreditació obtinguda de l’origen dels seus fons i el seu patrimoni, els creuaments contra llistes negres  i  l’anàlisi de l’operativa i les seves transaccions, no s’ha detectat riscos ni indicis d’operativa sospitosa”. 
 
Diverses migracions
 
Aquesta és la darrera migració de comptes d’un procés que va començar l’abril del 2016, quan es va transferir el 92% dels clients. La segona va ser a l’octubre, quan van passar 
 
600 comptes per un valor d’uns 80 milions d’euros. La tercera va ser a final de l’any passat, quan van passar el 0,4% dels clients i l’1,9% del saldo respecte a la situació inicial de BPA. En la penúltima, l’AREB va autoritzar un traspàs d’uns 300 clients de BPA cap a Vall Banc, incloent-hi 480 comptes i un valor econòmic aproximat d’uns 100 milions d’euros.
 
BPA
Cierco
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic