Diari digital d'Andorra Bondia

L’Associació de Locals de Nit proposa a l’executiu una regulació del sector


Escrit per: 
Redacció


L’Associació de Locals de Nit d’Andorra ha fet arribar al ministeri d’Interior un estudi sobre el funcionament del sector en què s’inclou tot un seguit de propostes per regular-lo amb l’objectiu que “les tardes i nits d’oci a Andorra siguin de qualitat i segures”, a la vegada que “suposin un atractiu més i un complement als altres sectors que fan d’Andorra un referent turístic únic als Pirineus”.

Així, i després d’analitzar la normativa vigent en aquest àmbit, així com les legislacions que hi ha a les zones veïnes (Catalunya, Aragó, Espanya i França), l’estudi proposa que la realitat dels tipus d’establiments actuals, els que elaboren i serveixen menjars i els especialitzats en l’oci, es reflecteixi també en l’àmbit normatiu amb l’objectiu d’evitar casos d’intrusisme, com que establiments de restauració i bars facin activitats d’oci per a les quals no compten amb l’autorització pertinent.
D’aquesta manera, l’Associació de Locals de Nit proposa distingir tres categories d’establiment: els que elaboren i serveixen menjar i begudes per al consum al mateix local; els establiments d’oci nocturn que serveixen únicament begudes per al consum al mateix local, i els establiments d’oci nocturn tipus discoteques, sales de festa o sales d’espectacles.
Així, l’estudi proposa, quant a l’horari d’obertura, que els establiments de la primera categoria no puguin obrir abans de les sis del matí, mentre que els altres dos tipus no ho podrien fer abans de les cinc de la tarda.
Pel que fa al tancament, l’informe demana que els establiments on s’elabora menjar hagin de tancar com a molt tard a les dotze de la nit, entre setmana, i a dos quarts d’una de la matinada el cap de setmana, a excepció dels restaurants, que ho podrien fer a la una o a dos quarts de dues respectivament.
Quant als establiments de la segona categoria, l’horari de tancament proposat serien les tres de la matinada, entre setmana, i les quatre en cap de setmana o vigília de festiu, mentre que per a discoteques i sales de festa es proposa el tancament a les cinc de la matinada i a les sis si es tracta de cap de setmana.
Així mateix, l’estudi, que preveu que els establiments hotelers que disposin d’un espai tipus pub o discoteca hagin de demanar una autorització diferenciada de la d’activitat hotelera, proposa que en ocasions determinades (revetlles de Sant Joan i Sant Pere, Nadal i Cap d’Any, entre d’altres) es pugui allargar l’horari de tancament per espai de dues hores.
L’estudi reclama també que als establiments del segon i tercer grup no es permeti l’entrada a menors de 16 anys i que a partir de la una de la matinada la prohibició s’estengui als menors de 18 anys.
D’altra banda, des de l’Associació de Locals de Nit es proposa que el sector de l’oci s’independitzi del de l’hostaleria i restauració pel que fa a les quotes de noves autoritzacions de residència i treball.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic