Diari digital d'Andorra Bondia
L’associació europea d’empreses familiars admet l’EFA com a membre
L’associació europea d’empreses familiars admet l’EFA com a membre

L’associació europea d’empreses familiars admet l’EFA com a membre


Escrit per: 
M.S. / Foto: M.F.

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) ja forma part com a membre de ple dret de l’associació europea d’empreses familiars (European Family Businesses), fet que li permetrà accedir a informació sobre la Unió Europea i sobre com es veu Andorra des de la Comissió Europea. 
Així ho van explicar ahir el president de l’EFA, Josep Maria Cases, i el secretari tècnic de l’entitat, Joan Tomàs, que van incidir en la importància de poder ser membre d’aquest organisme, que exerceix com a lobby i mira d’influir en les polítiques que es fan des de Brussel·les, i van recordar que l’empresa familiar suposa el 6% del PIB europeu, percentatge que en el cas d’Andorra s’eleva al 80%.
A més, des de l’EFA s’espera que amb l’entrada a l’European Family Businesses (EFB) es pugui accedir també a informació directa, i alguna de suplementària, de com s’estant portant a terme les negociacions per a l’establiment d’un acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea, per “poder informar els nostres associats”.
En aquest sentit, Cases, que va recordar que és el Govern qui porta a terme la negociació i es va mostrar convençut que “ho fa tan bé com pot”, va precisar que s’espera accedir a “una informació fidel de com s’estan avaluant els tractes” per “captar què passa i on són les línies vermelles que ha fixat la comunitat”.
Precisament, en referència a les línies vermelles, Cases va defensar la bondat de l’acord duaner i va insistir en la importància d’“aconseguir que el toquin el mínim possible i si pot ser que no el toquin”. Així mateix, i tenint en compte les diferents demandes que es puguin fer des de la Unió Europea, el president de l’Empresa Familiar Andorrana va reiterar la necessitat que hi hagi un seguit de contrapartides a les obligacions que el país haurà d’assumir, i que s’obtingui “el màxim d’avantatges de la UE”.
Per la seva part, Tomàs va recordar que Andorra haurà d’assumir el dret comunitari i estar en els “preliminars” serà de gran utilitat per saber quines modificacions s’hauran de fer per adaptar-se a les diferents normatives.
L’Empresa Familiar Andorrana s’estrenarà com a membre de ple dret de l’European Family Businesses en la reunió que l’organisme celebrarà a Lisboa el novembre vinent.

 

L’emprenedoria social com a forma de creació de valor, l’eix del 18è Cicle d’empresa familiar i qualitat

L’emprenedoria social serà la protagonista del 18è Cicle d’empresa familiar i qualitat de l’EFA que, amb el suport de Crèdit Andorrà i MoraBanc, tindrà lloc el 30 de juny a AnyósPark. Sota el títol L’emprenedoria social: una forma de crear valor, en el certamen hi participaran Xavier Pont, director general i cofundador de Ship2B; Gemma Cernuda-Canelles, que ha creat marques líder com ara la dels congelats La Sirena, i Ramon Bernat, fundador de Chupa-Chups Diversificación.
El secretari tècnic de l’EFA, Joan Tomàs, va destacar “l’actualitat” del tema escollit per a aquesta edició i va recordar que “les empreses generen valor quan fan propostes que poden resoldre problemes de les persones”. A més,  l’EFA considera que Andorra té “un entorn favorable” per acollir aquest tipus d’empreses. Per això, la jornada inclourà una taula rodona amb els responsables de tres projectes d’empreses socials com són CeliCity, una app d’establiments amb menjar sense gluten per a celíacs; La Casa de Carlota, un estudi de disseny amb creacions fetes per infants autistes, i Ecohortum, una proposta tecnològica per a horts urbans.

 

EFA
European Family Businesses
Joan Tomàs
Josep Maria Cases
empresa familiar
cCicle d'empresa familiar
Unió Europea
acord d'associació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte