Diari digital d'Andorra Bondia
Després de tres mesos de davallada, el gener va experimentar un increment d’aturats al Servei d’Ocupació.
Després de tres mesos de davallada, el gener va experimentar un increment d’aturats al Servei d’Ocupació.

L’atur augmenta un 28% al gener respecte del mateix mes del 2018


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El nombre d’aturats registrats al Servei d’Ocupació es va situar en 416 persones el gener passat. Aquesta xifra suposa un increment del 28% respecte del mateix mes de l’any anterior, quan  es van recollir 325 persones sense feina; i un 9,8% més pel que fa al mes anterior, és a dir, el desembre passat, quan es van comptabilitzar un total de 379 aturats. 
Després de tres mesos de davallada d’aturats, el gener passat va suposar un altre pic a l’alça quant a nombre d’aturats. Un 24,5% d’aturats són administratius i un 21,6% provenen del sector serveis, restauració, protecció i venedors. La gran majoria (un 84,4%) estan en situació d’atur en un període de menys de sis mesos.
Pel que fa als que demanen una millora de feina, al gener se’n van registrar 234, un 3,5% més que al mes anterior i un 10,3% menys que el gener del 2018. 
La majoria de les persones, tant les que estan en recerca de feina (un 41,8%) com les que busquen una millora laboral (un 39,7%) es concentren principalment en el tram d’edat que va dels 40 als 59 anys. En canvi són més els homes, un 53%, els que busquen feina, davant d’un 47% de dones; i més les dones, un 59%, les que volen una millora de feina, amb relació al 41% dels homes. Els llocs de feina ofertats també experimenten una variació. Al gener hi havia una xifra de 1.071 ofertes de feina publicades, quantitat que suposa un 14,6% menys que el mes anterior, però un 26% més respecte a les ofertes de treball que fa un any es publicaven al Servei d’Ocupació.
De tots els desocupats, només 14 reben la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada pel Govern, que coincideix que és el mateix nombre que el del mateix mes de l’any passat.  
Des del departament d’Estadística, també es destaca que el Servei d’Ocupació va fer durant el mes de gener un total de 25 contractacions, tres de les quals a través del programa empresa inclusiva.
Durant aquest mes, un total de 98 persones segueixen treballant pel programa de Govern, parapúbliques, comuns, societats parapúbliques i entitats sense ànim de lucre, 17 persones segueixen treballant per als programes de foment i tres per al de foment de l’ocupació en zones geogràfiques allunyades.

atur
augmenta
gener
l'atur
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic