Diari digital d'Andorra Bondia
Interior del Servei d’Ocupació.
Interior del Servei d’Ocupació.

L’augment de les ofertes de treball confirma la recuperació econòmica


Escrit per: 
E. A. A. / Fotos: BonDia

L’activitat econòmica presenta signes de recuperació. Així ho ha manifestat el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, quan ha presentat aquesta tarda en el decurs de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres les xifres del Servei d’Ocupació (SOA) corresponents al mes de novembre. Efectivament, el nombre d’inscrits al Servei d’Ocupació ha disminuït una vegada més i ha passat dels 592 inscrits el mes d’octubre als 494 del novembre. Un descens de gairebé 100 persones i que suposa una davallada del 16,6% respecte al mes anterior. Però la xifra que per Jover demostra millor “el dinamisme de l’activitat econòmica” després de la crisi provocada per la pandèmia és la dels llocs oferts pel mateix Servei d’Ocupació i que ascendeix en aquesta ocasió fins als 2.046 enfront dels 1.745 de l’octubre. En aquest cas, l’augment és del 17,2%.

Així mateix, el ministre portaveu ha volgut comparar les dades del novembre amb les del novembre del 2019 per tenir referents prepandèmics. Pel que fa al nombre d’inscrits al SOA, aleshores era de 406. La xifra actual és doncs “lleugerament pitjor”, però molt millor que la del novembre del 2020, quan es va arribar als 1.011 inscrits. De fet, el descens d’un any per l’altre és del -51.1%.

Curiosament, la quantitat de llocs oferts ha estat superior el novembre d’aquest any que el del 2019, quan només se n’oferien 1.174. “Tenim gairebé el doble de llocs de treball oferts, cosa que indica que el ritme de l’activitat econòmica és molt positiu”,  ha assegurat Jover. La recuperació en aquest àmbit és encara més evident si es comparen les xifres amb les del novembre del 2020, quan el Servei d’Ocupació només oferia 932 llocs de treball. L’augment d’un any per l’altre és en aquest cas del +119.55%.

Ajuts per desocupació
Pel que fa a l’ajut per desocupació involuntària, 62 persones percebien al novembre la prestació. Això suposa una disminució del 17,3% respecte a les dades registrades el mes anterior amb relació a la desocupació involuntària, ja que el mes d’octubre eren 75 les persones que la percebien.

augment
ofertes de treball
recuperació econòmica
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic