Diari digital d'Andorra Bondia
El president de l'EFA, Francesc Mora, en la presentació del 19è Forum de l'Empresa Familiar Andorrana.
El president de l'EFA, Francesc Mora, en la presentació del 19è Forum de l'Empresa Familiar Andorrana.

L'EFA veu en l'educació un sector clau per diversificar l'economia


Escrit per: 
M.S. / Foto: Agències

L'Empresa Familiar Andorrana veu en l'educació, i més concretament en l'educació superior no presencial, un sector clau per ajudar a diversificar l'economia i aportar valor afegit. Així ho han explicat el president de l'EFA, Francesc Mora, i el secretari tècnic de l'entitat, Joan Tomàs, en la presentació del 19è Fòrum de l'Empresa Familiar Andorrana, que tindrà lloc en format webinar el proper 1 de desembre i que posa el focus en l'educació.

Mora, que ha insistit en que l'educació superior no presencial "és un dels sectors més interessants per diversificar l'economia i és important potenciar-lo", ha defensat l'"oportunitat que suposa per a tot el país" ja al final no deixa de ser "un servei que es presta des d'Andorra cap a l'exterior", a la vegada que afavoreix la inversió estrangera i també la nacional i pot crear llocs de treball. 

En aquesta línia, el president de l'EFA, que ha incidit en que “no s’ha d’anar cap a la quantitat sinó cap a la qualitat”, ha remarcat que si aquest tipus d'iniciatives van bé acabaran creant llocs de treball que "potser no seran molts però sí seran de qualitat". I ha assenyalat dos elements que fan que Andorra pugui ser "molt competitiva" en aquest àmbit, com és el fet que els títols acadèmics que pugui atorgar són reconeguts a Europa en formar part de l'espai europeu d'ensenyament superior així com la capacitat tecnològica i la connectivitat amb l'exterior.

Tomàs ha fet un repàs del programa del 19è Forum de l'EFA, en un "format diferent i més curt de l'habitual" però "intens i atractiu" per "complir amb les expectatives". Així, el webinar arrencarà a les cinc de la tarda amb els discursos de benvinguda del president de l'EFA i la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, que serà seguida per la ponència 'Innovació disruptiva a les aules' a càrrec del reconegut autor internacional en l’anàlisi de la disrupció educativa Curtis W. Johnson. Posteriorment, Segundo Píriz, de la Universitat Carlemany, i Lluís Vicent Safont, de la Universitat Europea, exposaran el negoci de les universitat en línia i la seva experiència d'implantació al país. Finalment, el catedràtic d'Economia de la UPF i exconseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, abordarà els nous reptes per a les universitats. Com és habitual tancarà la jornada el cap de Govern, Xavier Espot.

Aeroport

D'altra banda, i interpel·lat sobre la necessitat del país de disposar d'un aeroport que al marge de millorar les comunicacions permeti atraure inversió estrangera i facilitar noves oportunitats de negoci, Mora ha reiterat el posicionament de l'EFA sobre aquesta qüestió, "una posició del tot coneguda", i que no és altra que la de mirar de potenciar "amb la seva màxima capacitat" l'aeroport Andorra-la Seu d'Urgell, una "infraestructura ja existent i on ara s'ha d'aconseguir que hi operin vols". Quant a un hipotètic aeroport dins del territori nacional, el president de l'EFA ha recordat que l'entitat "sempre s'ha mostrat a favor que es faci una reflexió profunda sobre aquesta possibilitat", motiu pel qual es va "donar suport" a la iniciativa endegada per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, en aquest sentit.

l'EFA
veu
l'educació
sector
clau
diversificar
l'economia
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic