Diari digital d'Andorra Bondia

L'emissió de deute públic rep un volum de peticions per valor de 145 milions


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

L’emissió de deute públic per valor de 100 milions d’euros en la modalitat de lletres del tresor aprovada pel Govern queda assegurada, després que durant el termini de subscripció (entre dimarts i dimecres d’aquesta setmana) s’hagi assolit un volum de peticions de 145.204.000 euros.

Així ho ha fet públic aquest dijous el Govern a través d'un comunicat en el que explica que en ser superior la demanda de subscripcions als 100.000 títols emesos, el Govern farà aquest divendres la corresponent resolució de la subhasta per a l’adjudicació de les lletres. L'operació no suposarà nou endeutament i servirà per donar continuïtat a l’emissió realitzada ara fa un any i que venç el 26 de novembre.
La rendibilitat de la inversió estava fixada en el 4,25% anual, no donant dret al cobrament de cupons periòdics. La data de liquidació de la subscripció serà aquest dilluns 28 de novembre, mentre que la data de venciment, que al mateix temps serà la de la liquidació de l’amortització, serà la del 23 de novembre del 2012.
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha qualificat el volum de demandes de subscripció com 'una molt bona notícia', ja que 'd’una banda, es continuen diversificant les fonts de finançament de l’Estat i, de l’altra, es demostra un elevat nivell de confiança par part dels inversors'. Cinca ha volgut remarcar el fet que els 145.204.000 euros en peticions s’hagin pogut assolir en només dos dies de subscripció, 'la qual cosa referma encara més el fet que les lletres del tresor del Principat d’Andorra són un producte molt ben valorat per l’inversor'.
Les entitats que han participat com a intermediàries de la subscripció, actuant també com a asseguradores de l’emissió sense que l’Estat hagi d’assumir cap tipus de comissió, han estat Crèdit Andorrà, S.A.; Andorra Banc Agrícol Reig, S.A.; Mora Banc Grup, S.A.; Mora Banc, S.A.U.; Banca Privada d’Andorra, S.A. i Banc Sabadell d’Andorra, S.A.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic