Diari digital d'Andorra Bondia
Judit Hidalgo, directora d’ADI-Iniciativa Actua, i Miquel Martí, director general de Barcelona Tech City.
Judit Hidalgo, directora d’ADI-Iniciativa Actua, i Miquel Martí, director general de Barcelona Tech City.

L’emprenedoria tecnològica catalana i andorrana encaixen sinergies


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Iniciativa Actua

L’emprenedoria andorrana i la catalana van fer ahir una encaixada de mans, amb la signatura de l’acord de col·laboració entre la Iniciativa Actua i Barcelona Tech City, que permetrà que les empreses i emprenedors del Principat  relacionats amb la tecnologia puguin accedir a l’ecosistema emprenedor i tecnològic de Barcelona. Barcelona Tech City és una societat creada el 2013 pels principals emprenedors de la capital catalana, i que  promociona la marca de Barcelona tecnològica, amb un entramat d’administracions, inversors, grans marques, empreses tecnològiques i talent. 

Sinergies i espai
Aquest acord, signat per un any però prorrogable, i que ha costat 18.000 euros, permet accedir als emprenedors andorrans a tot el calendari i a cursos de formació, xerrades i actes que organitza l’associació catalana, així com la creació de sinergies entre ambdues parts de l’acord. Des d’Actua i de manera personalitzada es podran establir contactes amb emprenedors, empreses emergents i empreses de referència internacional. A més, l’acord permetrà a les empreses andorranes disposar d’un espai físic a la capital catalana ubicat a l’edifici Pier 01 de Barcelona Tech City, a Palau de Mar, que és un dels hubs tecnològics més importants d’Europa. 
Aquest espai networking, segons va explicar la directora d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI-Actua), Judit Hidalgo, el podran utilitzar diversos emprenedors, durant aproximadament tres mesos, i en podran fer un ús divers, com establir contactes, fer-hi negocis, reunions, etc.
Segons el director de Barcelona Tech City, Miquel Martí, els principals sectors i àrees amb les quals es pot establir aquest intercanvi de coneixement són el turisme i la mobilitat, però també tot allò que fa referència a les ciutats intel·ligents. 
Martí va destacar que al sector emprenedor tecnològic català li pot interessar l’andorrà per les col·laboracions que manté Iniciativa Actua amb referents de la innovació tecnològica, com el Massachusetts Institute of Technology i Google. A més, Martí també va mostrar interès per la dimensió del Principat: “ens interessa portar aquí el nostre ecosistema per la voluntat d’ajudar, però també per la dimensió, perquè tenir un espai reduit on poder fer proves dels nostres propis projectes pot ser d’interès per a les nostres start -ups”, va dir. 
Per la seva banda, el secretari d’Estat per la Diversificació Econòmica i la Innovació, Josep Maria Missé, va manifestar que espera que l’acord “sigui un programa d’èxit per a les empreses andorranes que vulguin sortir fora d’Andorra. No hem de perdre mai la perspectiva de la dificultat que té l’empresariat andorrà fora d’Andorra, calen molts recursos i inversió, i és difícil accedir a un ecosistema de tant de coneixement com aquest. Posar en valor que les empreses andorranes podran arribar a entrar en contacte amb aquest ecosistema emprenedor de tant valor, pràcticament sense fer cap tipus d’inversió, és una bona notícia”.

emprenedoria
tecnològica
catalana
andorrana
sinergies
Actua
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic