Diari digital d'Andorra Bondia

L’empresariat presentarà al nou Govern un projecte de reformes econòmiques


Escrit per: 
Redacció

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS), la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) preveuen presentar al nou Govern, així com a la resta de poders públics i a l’empresariat, un pla de reformes que permeti  millorar la situació econòmica del país.

Els representants de les tres entitats, que ja han elaborat un primer document, van desvincular el projecte del calendari electoral i de les “dinàmiques polítiques” i estimen que podria estar enllestit durant el mes de maig.
El president de la CCIS, Marc Pantebre, que va preferir no avançar els continguts del document fins que no estigui acabat, va explicar en la compareixença conjunta d’ahir que es tracta d’un “projecte de reformes econòmiques, progrés i competitivitat que reforci el nostre posicionament intern i internacional”. El projecte, que es materialitzarà en un document de propostes anomenat Andorra té futur. Una visió empresarial, té com a objectius augmentar el producte interior brut i frenar una situació de crisi que, segons el president de la CEA, Xavier Altimir, “des de l’octubre fins ara ha pitjorat”.
En aquest sentit, va afegir que “els empresaris estan patint molt, i n’hi ha que estan fent equilibris per mantenir els llocs de treball”. Així, Altimir va afegir que el pla amb què s’està treballant “pretén fer sortir el talent, les idees i les propostes [de l’empresariat] cap a fora”. De la seva banda, Pantebre va avançar que cal “exigir capacitat d’innovació” i analitzar “els riscos als quals ens enfrontem”.
Segons va explicar el president de la Cambra de Comerç, la iniciativa va sorgir després de la jornada celebrada el 14 d’octubre, quan es va decidir la creació d’un “nucli de col·laboradors de les tres entitats per tenir una primera visió per veure quines han de ser les reformes”. A partir d’aquí, una vintena d’empresaris estan col·laborant en l’elaboració del document. Un cop acabat, la voluntat de les tres entitats és que l’empresariat tiri endavant les iniciatives que estiguin al seu abast i presentar-les als “poders públics” per buscar-ne la implicació. Donat el tipus d’iniciativa, Pantebre va qualificar-la d’“històrica”, en tractar-se d’un “plantejament estratègic no promogut des d’institucions públiques”, i elaborat i finançat des del sector privat.
 
Campanya econòmica
D’altra banda, els representants de les tres entitats van coincidir que la campanya de les properes eleccions s’ha de centrar en el camp econòmic. Pantebre va assegurar que les reformes econòmiques són “necessàries i absolutament inajornables”. Altimir va afegir que “sense l’economia totes les altres polítiques que es vulguin desenvolupar no es podran fer” i el secretari de l’EFA, Joan Tomàs, va apuntar l’interès que la campanya serveixi perquè surtin “propostes dirigides a dinamitzar l’economia”.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic