Diari digital d'Andorra Bondia
Els receptius també tenen dificultats per oferir als clients productes com el Bus turístic.
Els receptius també tenen dificultats per oferir als clients productes com el Bus turístic.

Les agències volen més anticipació en els productes d’Andorra Turisme


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Les agències receptores lamenten que els proveïdors d’atractius turístics no difonguin les activitats que organitzen amb suficient temps com perquè puguin ser comercialitzades per aquests operadors. Aquesta queixa també afecta Andorra Turisme, ja que tots els productes que llença (com ara el Cirque du Soleil o el Bus turístic) arriben massa tard i les agències (sobretot les que treballen amb grups) no els poden incloure en la seva oferta. Així, des del sector es posa en relleu que l’espectacle de la companyia canadenca ha estat molt positiu pels receptius que toquen clients individuals però, en canvi, per la resta no té gaire incidència. El fet és que hi ha hagut agències que no han pogut incloure mai el Cirque du Soleil perquè al mes de juny ja programen l’oferta per l’any següent.

Les agències de viatges constaten que cada vegada més els proveïdors es fixen amb la venda al client final però no pensen en els receptius, que són la venda en origen. Per això destaquen que seria bo tenir una previsió de tots els atractius del país més a l’avança. Fins i tot consideren que es podria fixar un calendari que recollís tots els productes turístics del país a cinc anys vista tenint en compte que la programació es repeteix força d’un any per l’altre si bé és cert que és molt extensa. Això permetria treballar els projectes amb temps suficient per poder-los incloure a l’oferta per als turoperadors, apunten. Més enllà del Cirque du Soleil o el Bus turístic, els receptius creuen que seria interessant poder oferir als grups turístics activitats com ara el Jambo Street, entre d’altres.

Un darrer cas d’improvisació que posen en relleu des del sector és el tancament de la carretera de la Coma d’Arcalís aquest estiu. Hi ha agències que han eliminat dels seus programes aquesta excursió tenint en compte que menys d’un mes abans encara es desconeixia si es tallaria la via al trànsit i per evitar que un cop al lloc els clients haguessin de fer mitja volta. Aquests negocis afegeixen que una opció és pujar amb el nou telecabina però això suposa un sobrecost si no s’ha pogut negociar amb antelació per incloure-ho als paquets. 

Desestacionalització
Tot i aquests aspectes per millorar, des del sector es destaca que els esforços fets els darrers anys han permès avançar cap a la desestacionalització del turisme. Celebren que es va en la “bona via”, que s’ofereix un volum important d’esdeveniments i atractius, i que s’ha de continuar en aquest sentit. Una de les accions més destacades vers aquest objectiu ha estat el Cirque du Soleil. És per això que defensen que aquesta proposta ha de continuar de cara als pròxims anys. Diuen que és un atractiu més que ha ajudat a omplir durant el mes de juliol. “En general pel país, però sobretot pels hotels que acullen clients individuals i els turoperadors que treballen amb individuals és una cosa molt important”, remarquen.

Necessitat de millorar els serveis als punts turístics
Les agències de viatge receptores troben a faltar serveis per als visitants en els diferents punts turístics que es troben allunyats dels nuclis de població, com poden ser el roc del Quer, el coll de la Botella o la zona d’Arcalís. En concret, aquests empresaris remarquen que caldria habilitar-hi lavabos i també papereres. Indiquen que sovint, els turistes han d’anar darrere d’un arbre i es veuen obligats a abandonar-hi “les seves deixalles”. Això suposa un impacte negatiu per a l’entorn natural que es podria evitar, apunten. Aquest és un dels aspectes que el sector vol traslladar a l’executiu per tal d’adequar aquests indrets a les necessitats dels turistes que els visiten.

Agències
anticipació
productes
Andorra Turisme
Comentaris: 1

Comentaris

El tema d'habilitar lavabos és una prioritat. Camins com el del Ferro (Ordino) o el del Gall (Canillo) s'estan convertint en camps de mines i cleanex en totes les seves àrees annexes. Alguns tenen interioritzat que la merda de gos es recull però altres van plantant pins i omplint la muntanya de matèria biodesagradable.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic