Les comarques lleidatanes tenen un paper protagonista a Fitur 2018
La gastronomia i els productes alimentaris de les comarques de Lleida tenen un paper protagonista a la 38a Fira Internacional de Turisme-Fitur 2018, que es va inaugurar ahir al recinte d’IFEMA de Madrid i estarà oberta al públic fins diumenge. El Pati Gastronòmic de l’estand de Catalunya (pavelló 7) oferirà degustacions de productes a càrrec de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, en col·laboració amb la Federació d’Hostaleria de Lleida i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.
Les noves propostes turístiques de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida tenen també un lloc destacat en aquesta nova edició de Fitur per donar a conèixer tota l’oferta de turisme que proposa la demarcació lleidatana (neu, turisme actiu i esports d’aventura, natura, productes culturals i gastronòmics, etc.). L’oferta vinculada amb la cultura i el patrimoni té enguany un protagonisme especial amb motiu de l’Any Europeu de Patrimoni Cultural. Per aquest motiu, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida donarà a conèixer la guia Lleida Cultura, que ha elaborat amb els principals recursos turístics de la demarcació lleidatana vinculats amb la cultura i el patrimoni. En aquest sentit, per exemple, la Vall d’Aran és la primera destinació de muntanya del món que té la certificació Biosphere Destination. També el turisme actiu presenta com a novetat l’increment de la navegabilitat del riu Noguera Pallaresa, que passarà a poder oferir aquest any 2018 de 15 a 50 km de recorregut sense interrupcions en el tram comprès entre la zona d’Escaló (el Pallars Sobirà) fins al tram de la Figuereta de la Pobla de Segur (el Pallars Jussà). Altres propostes estan vinculades amb el Fruiturisme i la floració dels arbres a la zona del Baix Segre, a més d’altres productes impulsats pel Patronat de Turisme, com ara l’enoturisme, Moturisme Ara Lleida i les Rutes Gaspar de Portolà.
El president de la Diputació, Joan Reñé, va destacar tant la diversitat com la identitat de la cuina de Lleida, fonamentada en els productes de qualitat, de proximitat i de temporada, en el decurs de la presentació del Pati Gastronòmic de l’estand de Catalunya a Fitur 2018, que “permetrà donar a conèixer i promoure tot un seguit de productes autòctons d’una gran qualitat. També es va referir a l’oferta enoturística de les comarques de Lleida “com un nou atractiu turístic” gràcies al maridatge de la gastronomia i l’enologia, que permet al visitant fer un passeig per la gastronomia, la cultura i la geografia lleidatanes, i conèixer els principals atractius paisatgístics de cada zona seguint el fil conductor dels cellers.