Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi CInca
Jordi CInca

Les deduccions de l’IS per creació de llocs de treball, inferiors a dos milions


Escrit per: 
M.S.

Les deduccions de l’impost de societats (IS) per creació de llocs de treball han sumat únicament 1.835.858,10 euros en els tres darrers exercicis fiscals –2012, 2013 i 2014, perquè el del 2015 encara no està tancat–, xifra molt petita en relació a les deduccions de l’impost que s’han aplicat els titulars de les empreses per noves inversions que, en el mateix període, han ascendit fins a 17.596.475,34 euros.

Si més no, així es desprèn de la resposta del ministeri de Finances a una pregunta del conseller general liberal Jordi Gallardo sobre les deduccions de l’impost de societats aplicades, que en aquests tres exercicis han suposat que les arques públiques ingressessin fins a 65,7 milions d’euros menys, segons recull el Butlletí del Consell General. 

Així, les deduccions per creació de llocs de treball van ser de 450.503,70 euros el 2012, de 626.084,40 l’exercici fiscal següent i de 759.270 el 2014.
D’altra banda, en una segona pregunta, Gallardo demanava també per les deduccions aplicades a l’impost general indirecte i interpel·lava l’executiu sobre l’import de la quota de l’IGI repercutit en els diferents tipus així com en el tipus 0%, sobre el qual l’executiu informa de la base de tributació. Així,  la base de tributació de l’IGI repercutit al tipus 0%, el 2013 va ser de 199,2 milions d’euros, l’any següent de 250,6 i el 2015 va ser de 224,6 milions.
Finalment, i responent a una pregunta del conseller general liberal Ferran Costa sobre les diferències de les despeses de personal d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI) entre  l’exercici 2014 i el 2015, el president de l’entitat, Josep Maria Missé, justifica el fet en el grau d’execució pressupostari d’un any respecte de l’altre. 

En aquest sentit, Missé precisa que el 2014 no es va executar el 41% del pressupost, mentre que l’any següent gairebé es va executar aquesta partida en la seva totalitat, i justifica la diferència en el fet que el 2014 no es va cobrir dues baixes i que el projecte Google Business View es va poder acabar realitzant amb menys recursos dels inicialment previstos.

Compareixença d’Álvarez

D’altra banda, la comissió permanent va acordar, a proposta del president de la comissió legislativa de Sanitat i Medi Ambient, autoritzar la celebració d’una sessió extraordinària de la dita comissió per al 25 de juliol, data en què compareixerà el ministre de Salut, Carles Álvarez, per exposar les línies i actuacions estratègiques del pacte d’Estat per a la reforma de la sanitat.

Així mateix, la permanent va acordar autoritzar també, al juliol, una sessió extraordinària de la comissió legislativa de Política Territorial i Urbanisme, per continuar els treballs del projecte de llei de designació de carreteres i gestió de la xarxa viària, i una de la comissió especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera, per analitzar la documentació aportada en les diferents compareixences i elaborar les conclusions preliminars prèvies a la redacció del dictamen.

 

 

 

IS
Andorra
impostos
fiscalitat
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic