Diari digital d'Andorra Bondia
Les despeses de personal de l’ADI s’incrementen un 45,2% el 2018
Les despeses de personal de l’ADI s’incrementen un 45,2% el 2018

Les despeses de personal de l’ADI s’incrementen un 45,2% el 2018


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Les despeses de personal de la societat pública Andorra Desenvolupament i Inversió creixeran de forma considerable l’any vinent, passant dels 419.723.18 euros pressupostats per a aquest 2017 als 609.441,33 euros, i disparant-se d’aquesta manera un 45,20% més. 
Així es desprèn del projecte de pressupost per al 2018 de l’ADI, on la societat justifica aquests 189.718,15 euros de més que es destinaran al capítol de despeses de personal, que representen ja el 37,17% de les despeses de l’ADI, en la necessitat de dotar-se de més recursos “per poder desenvolupar satisfactòriament la tasca encomanada”. 
D’aquesta manera, la memòria del projecte de pressupost de la societat explica aquest increment de les despeses de personal per la necessitat de disposar d’una direcció especialitzada en l’impuls d’entitats de promoció econòmica, per la possible reincorporació d’un tècnic que es troba en excedència, per la incorporació d’un coordinador de l’àrea de Projectes amb l’objectiu de reforçar aquesta àrea d’activitat, així com amb un nou còmput que s’ha fet de compensacions remunerades als càrrecs del consell d’administració.
A més a més, per determinar aquest increment en el capítol 1, des de l’ADI s’assegura que s’ha previst també l’increment de l’IPC, així com possibles increments per promoció, en cas d’assumpció de noves responsabilitats per part d’algun dels tècnics o responsables de la societat, si es dona el cas.
Quant a la distribució de les despeses de personal, 472.676,48 euros seran per al personal fix, en una partida que l’any vinent s’incrementarà en 159.193,81 euros, respecte als 313.482,67 euros que hi havia pressupostats per al 2017, fet que suposa un augment del 51%.
Quant a la partida destinada a les retribucions bàsiques dels alts càrrecs, l’increment serà del 25%, i es passarà dels 21.600 euros previstos al pressupost del present exercici als 27.000 que es preveuen als comptes de l’any vinent. També augmenta un 25% la partida d’altres remuneracions i salaris dels membres del consell d’administració, que passa també dels 21.600 euros d’enguany a 27.000 euros.
De la resta, 109.764,85 euros, un 47,06% de la partida del 2017 (74.639,91 euros), són per fer front a les quotes de la seguretat social i altres prestacions, i 36.500 euros, un 48,98% més que enguany, que es preveuen destinar a formació i perfeccionament del personal.
Precisament, des de l’ADI, i entre els arguments esgrimits per justificar l’augment del 45,20% de les despeses de personal previst per al 2018, s’assegura que “la partida de formació a càrrec de la societat també pateix un increment que resta justificat en l’incís d’aconseguir un equip professional i amb excel·lent grau d’atenció als empresaris”.

Suport a emprenedors
D’altra banda, i dins de les despeses del capítol dos (béns corrents i serveis), l’ADI ha inclòs una partida de 130.000 euros per, segons s’assegura en la memòria explicativa del projecte de pressupost, “realitzar un pas endavant” i mirar de “potenciar també aquells andorrans que volen emprendre més enllà d’Andorra”, i “ajudar-los en el seu procés d’internacionalització”. 
Així, Andorra Desenvolupament i Inversió considera que “és essencial disposar d’una plataforma empresarial” que pugui acompanyar, en el dia a dia de les seves activitats, aquests emprenedors andorrans que comencen projectes fora del país i, per aquest motiu, es vol “establir acords amb un centre d’emprenedoria de referència estranger”, amb la finalitat que “els joves emprenedors puguin desenvolupar la seva activitat a l’interior d’aquest centre”.
Pel que fa a les iniciatives de promoció econòmica, i seguint amb la línia oberta per la prova pilot d’aquest any de tenir dos representants, un cobrint França i l’altre Espanya, es preveuen signar convenis d’adhesió a cambres i confederacions que puguin proporcionar contactes, seguir les relacions amb les cambres de comerç europees a Madrid i les cambres de comerç estrangeres de París, promoure desplaçaments a Andorra per a empresaris espanyols i francesos, així com signar un conveni amb Business France per accedir a informes econòmics, formacions i contactes.

 

Partida de 86.900 € per participar en fòrums i fires

Amb l’objectiu de “reforçar la captació i la promoció d’Andorra com una destinació d’inversió”, l’ADI continuarà sent present i participant en diferents fòrums i fires professionals, accions per a les quals s’ha previst una partida de fins a 86.900 euros.
Així, entre els certàmens en què Andorra Desenvolupament i Inversió preveu ser present, destaca el Fitur Salut, que tindrà lloc el mes de gener a Madrid; l’International Medical Travel Journey, que s’ha de celebrar a finals d’abril o principis de maig, però que encara no té la seu concretada; el World Forum for Foreign Direct Investment, que es farà el juny al Regne Unit; i el Global Wellness Summit, previst per a l’octubre, però també encara sense lloc fixat.
A més, l’ADI preveu participar també a l’Smart City Expo World Congress de Barcelona, al Fòrum Portugal Exportador, i tenir presència en esdeveniments al país, com el Congrés Mundial de Turisme de neu i muntanya i a les Jornades Inntec.

despeses de personal
ADI
incrementen
45
2%
Actua
pressupost
2018
Número de vots: 405
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic