Diari digital d'Andorra Bondia
El passadís d'un supermercat.
El passadís d'un supermercat.

Les grans superfícies van vendre un 4,4% més durant el mes de gener


Escrit per: 
Agències

L’índex general de vendes de les grans superfícies comercials va augmentar un 4,4% al mes gener respecte al mateix mes de l’any anterior. Si es desglossa aquest índex en productes alimentaris i resta de productes, l’índex de la categoria alimentació puja el 5,4% en comparació amb el mateix període de l’anypassat. Pel que fa a l’índex de la categoria resta de productes, creix el 3,6% respecte a la mateixa referència.

Segons les dades fetes públiques aquest dijous pel departament d'Estadística, en relació amb les economies de l’entorn, la variació anual de l’índex general mesurada al gener del 2020 se situa per sobre de la xifra d’Espanya i de la de França.

Pel que fa a les variacions intermensuals, l’índex corresponent al gener del 2020 experimenta una disminució del -33,2% respecte al de desembre del 2019, tenint en compte que es tracta de les dades originals que no descompten factors estacionals ni els efectes de calendari.

Quant a l’índex d’ocupació de les grans superfícies comercials al gener, en el comerç al detall creix el 2,2% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, mentre que representa una disminució del 0,9% respecte al registrat al desembre del 2019.

Pel que fa al volum de dones i homes ocupats en les grans superfícies comercials, cal destacar que el 63,9% correspon al gènere femení i el 36,1% restant al masculí, distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos. Si comparem les dades amb el mateix període de l’any anterior, podem veure que la proporció de dones ocupades en aquest tipus d’establiments creix el 3,2% al gener. D’altra banda, la proporció d’homes ocupats en les grans superfícies cau el 5,3% aquest mateix mes.

La jornada laboral del personal ocupat en les grans superfícies comercials al gener es distribueix entre el 94%, que té una jornada laboral a temps complet, i el 6% restant dels ocupats, que gaudeix d’una jornada laboral a temps parcial. Aquestes proporcions es mantenen pràcticament idèntiques al llarg dels darrers dotze mesos.

 

comerç
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic