Diari digital d'Andorra Bondia
Les importacions han baixat un 0,6% durant el mes de maig
Les importacions han baixat un 0,6% durant el mes de maig

Les importacions baixen un 0,6% i les exportacions pugen un 5%


Escrit per: 
Agències

Les importacions han disminuit el mes de maig en un 0,6% mentre que les exportacions han augmentat un 5,1%, segons les dades que ha fet públiques aquest dilluns el departament d'Estadística del Govern. Els percentatges s'han fixat en base al mateix període de l'any passat (maig 2017). Les importacions de béns han sumat 98,64 milions d’euros i les exportacions han arribat als 8,67 milions. Entre les partides importades cal fer esment al descens de l'apartat de joieria amb un 32%. Pel que fa a les exportacions destaca notablement el capítol de farmàcia i perfumeria, amb una variació positiva del 566% respecte al mes de maig del 2017. Amb tot, durant els cinc primers mesos de l'any, el rànquing d'exportacions l'encapçalen els combustibles, amb un augment del 171%, per davant de la joieria, que es queda amb un 161%.

Les importacions de béns durant el mes de maig han sumat 98,64 milions d’euros, amb una variació percentual negativa del -0,6% respecte al mateix període de l’any anterior. Pel que fa a les exportacions de béns, han sumat 8,67 milions d’euros, amb una variació percentual positiva del 5,1% en relació al mateix mes de l’any anterior. Així queda palès en les dades que ha fet públiques aquest dilluns el departament d'Estadística del Govern.

Entre les partides importades cal fer esment al descens de l'apartat de joieria, amb un 32%. La resta presenten valors percentuals positius, destacant el transport amb un 22,2% i la construcció amb un 7%. És especialment rellevant aquesta darrera dada perquè constata la lenta però progressiva recuperació del sector.

Pel que fa a l’acumulat dels darrers 12 mesos, les importacions han enregistrat un valor de 1.318,76 milions d’euros, la qual cosa representa una variació percentual positiva del 3,9% respecte a l’acumulat del període anterior.

En referència a les exportacions, la xifra més significativa és la del sector de farmàcia i perfumeria amb un considerable augment del 566%, seguit dels combustibles amb un 309%. En l’acumulat dels darrers dotze mesos, les exportacions tenen un valor de 113,06 milions d’euros, amb una variació percentual positiva del 17,3% respecte a l’acumulat dels darrers dotze mesos de l’any anterior. Totes les partides presenten valors percentuals positius, excepte l'apartat de joieria, que baixa un 16,4%. Destaca com a valor positiu el de combustibles, amb un 171,7%, seguit de la farmàcia i perfumeria amb un 161,7%.

Número de vots: 82
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic