Diari digital d'Andorra Bondia

Les importacions disminueixen un 3,6% a l'abril


Escrit per: 
Agències


El valor de les importacions durant l’abril de 2010 ha ascendit a un total de 83.283.264 euros, el que suposa una disminució del 3,6% en relació al mateix període de l’any anterior.

Pel que fa a les exportacions, han estat d’un total de 3.035.456 euros, una xifra que suposa una davallada del 17,5% respecte a l’abril de 2009. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística. D'altra banda, les importacions d’abril, a partir de dades basades en l’acumulat dels dotze últims mesos, presenten una variació del -0,3% respecte al mes anterior i una variació interanual del -7,4% (març 2010 - 8,2%). De tota manera, Estadística assenyala que, comparant l’acumulat de l’any en curs respecte al mateix període de l’any anterior, les importacions registren diferencials positius per segon mes consecutiu. Així, l’acumulat anyal al març va registrar un increment d’un 3,1% i, a l’abril, d’un 1,5%.

Els grups que, com al març, continuen presentant increments mensuals interanuals de rellevància són Begudes i Tabac i Combustibles. També continuen registrant increments, tot i que més moderats, els grups Vestit i Calçat i Transport. En canvi, el grup Construcció manté la tendència mensual interanual descendent, registrant a l’abril un -27,7%. A més, el grup Joieria, que al març va presentar un increment del 32,3%, ha registrat una davallada del - 50,5% a l’abril.

D'altra banda, Estadística apunta que els valors acumulats de dotze mesos, tant respecte al mes anterior com l’interanual, registren agregats negatius. Per sectors, aquests valors confirmen el decreixement en grups com Construcció, Electrònica i Joieria. Per contra, també hi ha signes de creixement i recuperació, ara més moderats, en grups com Begudes i Tabac, o Vestit i Calçat, Transport i Farmàcia – Perfumeria, que redueixen variacions negatives i s’acosten a llindars de creixement positiu.

Malgrat aquests valors negatius, Estadística assenyala que des d’inici de l’any, s'observa una tendència de recuperació constant del diferencial respecte als períodes anyals anteriors. Així, de moment, la variació interanual de desembre de 2009 (-13,4%) estaria representant el màxim diferencial interanual negatiu assolit en la història de la sèrie i, a banda, el valor d'inflexió per a la tendència ascendent que actualment es pot apreciar.
 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic