Diari digital d'Andorra Bondia
Vehicles en un concessionari.
Vehicles en un concessionari.

Les matriculacions cauen un 47,5% per la Covid-19


Escrit per: 
Redacció/Agències

Durant el mes de març es van matricular 190 vehicles, el que suposa una disminució del 47,5% respecte del març del 2019. Segons va informar Estadística, la caiguda s’explica pel tancament que s’ha produït arran de la crisi del coronavirus, que ha provocat que només es matriculessin vehicles fins al 17 de març. El tipus de vehicles que cauen més són els turismes (-52%) mentre que els camions i camionetes ho fan un 43,5%; el grup altres un 33,3%, i les motocicletes i ciclomotors un 30,5%.

Les matriculacions de vehicles durant els darrers dotze mesos han ascendit a 4.305, el que representa una variació percentual negativa del 5,8% respecte al mateix període anterior, en què es van matricular 4.570 vehicles. En aquests darrers dotze mesos, cal destacar que han viscut variacions positives camions i camionetes, amb un 7,5% i motocicletes i ciclomotors, amb un 5,0%. Per contra, els grups que han sofert variacions negatives són altres, amb un 12,1% i turismes, amb un 9,6%.

Pel que fa al tipus d'energia del vehicle, cal destacar que durant el mes de març els grups que van registrar variacions negatives són gasolina, amb un 54,6%, i gasoil, amb un 44,3%. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, durant aquest mes se'n va matricular un; el mateix mes de l'any passat no se'n va matricular cap. Quant als vehicles híbrids, en termes globals se'n van matricular deu, nou més que l'any anterior. Per últim, dels vehicles sense carburant, aquest mes de març se'n va matricular sis, és a dir, dos més que al mateix mes de l’any anterior.

Durant els darrers dotze mesos i en comparació amb el període anterior, cal destacar la reducció de matriculacions en els vehicles de gasolina, amb un 54,6% (és a dir, 137 vehicles), així com el descens en els vehicles de gasoil, amb un 44,3% (47 vehicles menys). En la resta de categories, es van matricular sis vehicles sense carburant; un vehicle elèctric 100%; nou vehicles del grup híbrids de gasolina no endollable i cap vehicle híbrid de gasolina endollable. Pel que fa als vehicles híbrids de gasoil no endollable, se'n va matricular un; i d'híbrids de gasoil endollable, cap.

Marc
matriculacions
vehicles
tanca
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic