Diari digital d'Andorra Bondia
La venda de turismes van baixar un 9,8% el mes passat.
La venda de turismes van baixar un 9,8% el mes passat.

Les matriculacions de vehicles disminueixen un 6,1% al gener


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: BonDia

Les matriculacions de vehicles durant el mes de gener van ser de 276, la qual cosa suposa una disminució d’un 6,1% respecte al mes de gener de l’any anterior, quan van ser de 294. Així ho va publicar ahir el departament d’Estadística. Les vendes de turismes van experimentar una davallada d’un 9,8%, mentre que els camions i les camionetes van pujar un 23,1% i les motocicletes i ciclomotors, un 15,2%. 

Pel que fa a les matriculacions de vehicles dels darrers dotze mesos, van ser de 4.501, cosa que representa una caiguda d’1,4% en relació amb el període anterior, en què es van matricular 4.565 vehicles. També en aquests dotze últims mesos, el que augmenten són les vendes de camions i camionetes, amb un 6,7%, i les motocicletes i ciclomotors amb un 6,1%. Per contra, les matriculacions de  turismes van baixar un 4,1%.
Segons el president de l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra (AIVA), Xavier Calvis, encara és massa d’hora per valorar aquests resultats perquè l’any 2020 tot just acaba de començar, però sí que va reconèixer que “el tema està força parat”. Igualment, confia que aquestes xifres no siguin una constant al llarg de l’any, perquè “si continuem amb aquesta tendència acabarem l’any malament”. Calvis va recordar que de tota manera “ja vam acabar l’any passat amb aquesta tendència negativa”, ja que el 2019 es va tancar amb una disminució d’un 1,9% respecte del 2018. També va afegir que els darrers tres anys les vendes han caigut aproximadament un 30%. 
El president de l’AIVA va manifestar que és difícil trobar les causes d’aquest descens de les matriculacions, però va insistir que al país “no hi ha facilitats quant als finançaments i la gent no vol pagar de cop el preu d’un vehicle nou”. 
Tenint en compte el tipus de vehicles, els de gasoil van créixer un 1,1%. Per contra, els de gasolina van disminuir en un 15,3%. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, al gener se’n va matricular 5, 2 menys que el mateix mes de l’any anterior. Quant als vehicles híbrids, en termes globals se n’han matriculat 19, 15 més que l’any anterior. Per últim, dels vehicles sense carburant, aquest mes se n’han matriculat 5, és a dir, 4 menys que el mateix mes del 2019.
Durant els darrers dotze mesos, i en comparació amb el període anterior, cal destacar l’augment de matriculacions en els vehicles de gasolina amb augment del 4,0% (+106 vehicles) en contraposició al descens en els vehicles de gasoil amb un descens del 5,7% (90 vehicles menys). En la resta de categories, es van matricular 94 vehicles sense carburant, 51 vehicles elèctrics 100%”, 59 del grup híbrids de gasolina no endollable i 26 d’híbrids de gasolina endollable. 
Pel que fa als vehicles híbrids de gasoil no endollable i híbrids de gasoil endollable, se’n van matricular 5 i 2, respectivament.

matriculacions
vehicles
baixen
gener
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic