Diari digital d'Andorra Bondia
La creació d'una matrícula personalitzada.
La creació d'una matrícula personalitzada.

Les matriculacions s'incrementen el febrer un 7% respecte al mateix mes de l'any passat


Escrit per: 
Agències

Les matriculacions de vehicles durant el mes de febrer han estat d'un total de 347, la qual cosa suposa una variació percentual positiva del 7,4% respecte al mes de febrer de l’any anterior. Així ho apunta el departament d'Estadística del Govern en la nota de premsa mensual que recull les inscripcions dels vehicles amb matrícula andorrana. Respecte als darrers dotze mesos s'han registrat un total de 4.589 matriculacions, és a dir, una variació percentual negativa del 1,0% respecte al període anterior, en què es van matricular 4.635 vehicles. Finalment, pel que fa a les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, es constata una variació mensual a l'alça, en els darrers cinc mesos, situant-se aquest mes de febrer en un +0,9%.

Entre la classe de vehicles inscrits durant el mes de febrer i la diferència respecte al mateix període del 2018 els que més han augmentat en variació absoluta són els camions i camionetes i tots aquells inscrits en la categoria d'altres amb un total de nou matriculacions més. Els turismes pateixen un increment de cinc matriculacions més i les motocicletes i ciclomotors una més respecte al febrer de l'any passat. 

Fent la comparativa respecte als darrers dotze mesos des del mes de febrer del 2019, els vehicles amb gasolina continuen augmentant mentre que els de gasoil es desplomen. D'aquesta manera, els automòbils amb gasolina pateixen un increment del 14,7% (un total de 350 vehicles més), en contraposició al descens en els vehicles de gasoil amb una baixada del 19,2% (un total de 367 vehicles menys). En la resta de categories, s’han matriculat 110 vehicles 100% elèctrics, 106 vehicles sense carburant, 57 vehicles del grup híbrids de gasolina no endollable i 40 vehicles híbrids de gasolina endollable.

matriculacions
increment
febrer
7%
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic