Diari digital d'Andorra Bondia
La venda de productes alimentaris va créixer el mes d’octubre segons les dades publicades pel departament d’Estadística.
La venda de productes alimentaris va créixer el mes d’octubre segons les dades publicades pel departament d’Estadística.

Les vendes creixen un 23,6% el mes d’octubre


Escrit per: 
Redacció / FOTO: Facundo Santana

L'índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació positiva del +23,6%, a preus corrents, el mes d'octubre del 2021 respecte a l'octubre de l'any anterior. Si es comparen les dades respecte a l'octubre de l'any 2019 abans de la pandèmia, la variació és del +26,7% per aquest període. Pel que fa al desglossament de l'índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris augmenta el +13,5% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) creix el +34,6% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. Aquesta variació general anual se situa per sobre de la xifra d'Espanya (+6,9%) i de la de França (-0,7%), segons informa el departament d'Estadística aquest dijous.

Pel que fa a l'índex de vendes de les grans superfícies a preus constants, és a dir, un cop eliminat l'efecte dels preus, l'octubre del 2021 ha crescut un +21,8% respecte a l'octubre de l'any anterior. Concretament, les vendes de productes alimentaris augmenten el +11,7% i les vendes de la resta de productes creixen el +32,8%. Per tant, la dinàmica dels índexs a preus constants segueixen la mateixa tendència de la dels preus corrents.

D'altra banda, l'evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials augmenta un +2,5% respecte al mateix mes de l'any anterior, i disminueix un 0,8% respecte al setembre d'enguany. Pel que fa al volum de dones i homes ocupats en les grans superfícies comercials, el 64,4% correspon al gènere femení i el 35,6% restant al gènere masculí, distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos. D'altra banda, el 92,9% del personal ocupat té una jornada laboral a temps complet i el 7,1% restant gaudeix d'una jornada laboral a temps parcial.

 
estadística
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic