Diari digital d'Andorra Bondia
Secció de fruiteria d'una gran superfície comercial.
Secció de fruiteria d'una gran superfície comercial.

Les vendes de les grans superfícies augmenten un 58% a l'abril


Escrit per: 
Redacció / Foto:n Agències

L'índex general de vendes de les grans superfícies comercials creix el 58% a l'abril respecte al mateix mes de l'any anterior. Si es desglossa aquest índex en productes alimentaris i la resta de productes, la categoria alimentació creix el 9% en comparació amb el mateix període de l'any passat. Pel que fa a l'índex de la categoria resta de productes, augmenta el 250,8% respecte de la mateixa referència, segons les dades fetes públiques per Estadística.

En relació amb les economies de l'entorn, la variació anual de l'índex general mesurada a l'abril del se situa per sobre de la xifra de França i per sota de la d'Espanya.

Pel que fa a les variacions intermensuals, l'índex general corresponent a l'abril experimenta una disminució del 0,3% respecte al març, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacionals ni els efectes de calendari.

Pel que fa a l'índex de vendes de les grans superfícies a preus constants, és a dir, un cop eliminat l'efecte dels preus, a l'abril ha augmentat el 57,3% respecte al mateix mes de l'any anterior. Pel que fa a l'índex de la categoria alimentació, creix el 8,3%, mentre que l'índex relatiu a la categoria resta de productes, creix el 249,7% respecte al mateix període de l'any anterior. Per tant, la dinàmica dels índexs a preus constants segueix la mateixa tendència de la dels preus corrents. D'altra banda, la magnitud dels índexs respecte de la mesura a preus corrents disminueix per l'efecte dels preus.

A l'abril, l'índex d'ocupació de les grans superfícies del comerç al detall creix el 2,2% en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, i disminueix el 0,5% respecte La xifra del març. Pel que fa a les dades d'ocupació, s'ha de tenir en compte que el 2,8% dels treballadors dels establiments enquestats, estan en suspensió temporal del contracte de treball (STCT).

Quant al volum de dones i homes ocupats en les grans superfícies comercials, el 64,4% correspon al gènere femení i el 35,6% restant al masculí, distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos. Si comparem les dades amb el mateix període de l'any anterior, podem veure que la proporció de dones ocupades en aquest tipus d'establiments creix el 0,4% l'abril d'aquest any. D'altra banda, la proporció d'homes ocupats en les grans superfícies disminueix el 0,7% aquest mateix mes.

La jornada laboral del personal ocupat en les grans superfícies comercials es distribueix entre el 93,4%, que té una jornada laboral a temps complet, i el 6,6% restant dels ocupats, que gaudeix d'una jornada laboral a temps parcial. Des del mes de juliol del 2020, tots els establiments han tornat a reestructurar la jornada laboral habitual, la qual cosa ha permès recuperar l'estabilitat dels mesos anteriors.

vendes
grans superfícies
augmenten
58%
l'abril
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic