Diari digital d'Andorra Bondia
Un estaliment comercial.
Un estaliment comercial.

Les vendes de les grans superfícies augmenten un 7,8% el juliol


Escrit per: 
Redacció / Agències

L'índex general de vendes de les grans superfícies comercials augmenta el 7,8% al juliol respecte al mateix mes de l'any anterior. Si es desglossa aquest índex en productes alimentaris i la resta, l'índex de la categoria alimentació creix el 12,1% en comparació amb el mateix període de l'any passat. Pel que fa a la resta de productes, augmenta el 4,4%.

En relació amb les economies de l'entorn, la variació anual de l'índex general se situa per sobre de la xifra d'Espanya i de la de França.

Pel que fa a les variacions intermensuals, l'índex general corresponent al juliol experimenta un creixement del 16,7% respecte al juny, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacionals ni els efectes de calendari.

Quant a l'índex de vendes de les grans superfícies a preus constants, és a dir, un cop eliminat l'efecte dels preus, al juliol ha crescut el 6,6% respecte al juliol de l'any anterior. En el cas de la categoria alimentació, augmenta el 10,8%, mentre que l'índex relatiu a la categoria resta de productes creix el 3,2% respecte al mateix període de l'any anterior. Per tant, la dinàmica dels índexs a preus constants segueixen la mateixa tendència de la dels preus corrents. D'altra banda, la magnitud dels índexs respecte de la mesura a preus corrents disminueix per l'efecte dels preus.

El juliol l'índex d'ocupació de les grans superfícies del comerç al detall creix el 8,4% en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, i augmenta el 6,6% respecte al registrat al mes de juny. Pel que fa a les dades d'ocupació, s'ha de tenir en compte que per aquest mes de juliol, cap dels treballadors dels establiments enquestats estan en reducció de jornada laboral (RJL) ni en suspensió temporal del contracte de treball (STCT).

Per gènere,  de les persones ocupades en les grans superfícies comercials, el 63,9% són dones i el 36,1%, homes, distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos. Si comparem les dades amb el mateix període de l'any anterior, podem veure que la proporció de dones ocupades en aquest tipus d'establiments disminueix el 0,6% al juliol. D'altra banda, la proporció d'homes ocupats en les grans superfícies augmenta l'1,1% aquest mateix mes.

La jornada laboral del personal ocupat en les grans superfícies comercials es distribueix entre el 94,1%, que té una jornada laboral a temps complet, i el 5,9% restant dels ocupats, que treballa a temps parcial. Des del mes de juliol del 2020, tots els establiments han tornat a reestructurar la jornada laboral habitual, la qual cosa ha permès recuperar l'estabilitat dels mesos anteriors, informen des d'Estadística.

vendes
grans
superfícies
augmenten
7
8%
juliol

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte