Diari digital d'Andorra Bondia
El 93,3% de les persones que treballen en grans superfícies ho fan a jornada completa.
El 93,3% de les persones que treballen en grans superfícies ho fan a jornada completa.

Les vendes de les grans superfícies comercials baixen un 1,4% el febrer


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall va davallar un 1,4%, a preus corrents, el febrer passat respecte al mateix mes de l’any 2018, segons les dades donades a conèixer ahir pel departament d’Estadística, que d’acord amb les previsions de la Llei del pla d’estadística 2018-2021, fa públic per primera vegada l’índex de vendes dels establiments amb una superfície de venda igual o superior als 2.500 metres quadrats.
Si es desglossen les dades en funció de si són o no productes alimentaris, l’índex de la categoria alimentació s’incrementa el 0,3% en comparació amb el període homòleg de l’any 2018, mentre que el de la categoria resta de productes, disminueix  un 2,8% respecte a la mateixa referència.
En l’evolució dels darrers dotze mesos, es detecta que l’agost i el desembre continuen sent els mesos que més destaquen per un augment considerable de les dues categories de productes, fet que Estadística atribueix principalment a la despesa turística, entre d’altres factors. 
Amb relació a les economies de l’entorn, la variació anual mesurada el febrer passat se situa per sota de la xifra d’Espanya i França, si bé la dinàmica de cada àmbit de vendes (alimentació i resta de productes) és diferent en el cas del Principat. Així, a Espanya, la caiguda general de l’índex és del 0,4%, percentatge que s’eleva fins a l’1,9% en els productes alimentaris. En la resta de productes, però, es registra un increment del 0,3%. En el cas de França, la davallada de l’índex general és del 0,3%, el mateix percentatge de caiguda de les vendes de productes d’alimentació. La resta de productes han tingut un descens del 0,1%. Pel que fa a l’índex general de vendes a preus constants, els que s’obtenen un cop descomptats l’efecte dels preus (bàsicament l’IPC) el febrer passat va disminuir el 0,5% respecte de les dades registrades el febrer del 2018. En els productes alimentaris les vendes van disminuir el 0,7%, i la resta de productes ho van fer un 0,8%.
D’altra banda, les dades d’Estadística posen de manifest que l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials el febrer del 2019 disminueix el 0,9% quant al mateix mes de l’any anterior. Així mateix, un 93,3% ho és a jornada completa, el 62,5% són dones i el 37,4% restant, homes.

vendes
grans superfícies
comercials
baixen
febrer
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic