Diari digital d'Andorra Bondia
La secció de fruiteria d'un establiment comercial.
La secció de fruiteria d'un establiment comercial.

L’índex de vendes de grans superfícies davalla un 8,3% a l'agost


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

L'índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall va davallar un 8,3%, a preus corrents, el mes d'agost passat respecte al mateix mes de l'any anterior, segons les dades fetes públiques avui pel departament d'Estadística. Si es desglossa l'índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris va disminuir un 4,5% mentre la venda de la resta de productes ho va fer en un 10,9% en comparació l'agost del 2019. Aquesta variació general se situa per sota de la xifra de França (0%) i de la d'Espanya (-2,4%). 

Pel que fa a l'índex de vendes a preus constants, descomptant l'efecte dels preus, la disminució va ser un 9,8% a l'agost en comparació amb el període homòleg de l'any anterior, i les vendes de productes alimentaris i de la resta de productes van caure un 7% i un 12% respectivament. Per tant, la dinàmica dels índexs a preus constants va seguir la mateixa tendència de la dels preus corrents.

D'altra banda, l'evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials va registrar una caiguda del 5,1% respecte al mateix mes de l'any anterior, si bé va augmentar un 0,8% respecte a l'enregistrat al juliol. Sobre aquestes dades, des d'Estadística es recorda que s'ha de tenir en compte que des del mes de juliol ja no hi ha cap persona dels establiments enquestats que estigui afectada per una suspensió temporal del contracte de treball (STCT). 

Pel que fa al volum de dones i homes, el 64,1% correspon al gènere femení i el 35,9% al masculí. Si es comparen les dades amb el mateix període de l'any anterior, es pot observar que la proporció de dones creix un 1% i la dels homes disminueix un 1,8%. Quant a la jornada laboral, un 93,5% del personal ocupat té una jornada a temps complet i un 6,5% a temps parcial.

L’índex
vendes
grans superfícies
davalla
8
3%
l'agost

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte