Diari digital d'Andorra Bondia

L’institut Joan Brudieu obté la norma ISO 9001:2008 de gestió de qualitat


Escrit per: 
Agències


L’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell ha obtingut la certificació ISO 9001:2008 atorgada per l’empresa certificadora Applus.

 
Aquesta certificació ha estat la culminació d’un procés de treball i esforç de tot el personal del centre, iniciat el curs escolar 2006-07, que ha permès establir una metodologia de treball basada en la millora contínua, i documentar i establir els procediments per a una millora de la gestió i del funcionament de l’institut, segons van explicar ahir des del mateix centre educatiu.
A Catalunya, actualment ja existeixen a hores d’ara una seixantena d’instituts que han estat certificats en qualitat.
La norma ISO 9001:2008, de sistemes de gestió de la qualitat, és un estàndard internacional per definir un sistema de gestió que permeti assegurar la qualitat i la millora contínua de les organitzacions. Aquest model de gestió ha estat adaptat al món educatiu. El seu enfocament, basat en processos i orientat a garantir la satisfacció de la comunitat educativa, ha fet d’aquesta norma un referent per a empreses i també organitzacions, públiques i privades, de l’àmbit dels serveis.
Amb l’adopció d’aquest sistema de gestió, i amb la certificació dels seus processos clau, l’institut augmenta el seu compromís amb la comunitat educativa (alumnat, famílies, entorn social i empreses), marca un punt de partida cap a un model d’excel·lència en la gestió i avança en l’exercici de la seva responsabilitat com a organització pública al servei dels ciutadans.
L’Institut Joan Brudieu va ser inclòs l’any 2006, a petició pròpia, en el Projecte de Qualitat i Millora Contínua (PQiMC) del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte té com objectiu ajudar els centres educatius a dissenyar, implantar i millorar contínuament el seu sistema de gestió de centre, basat en els principis de la qualitat, amb la finalitat d’aconseguir l’excel·lència en els resultats i la confiança de l’alumnat, les famílies i les empreses.
Mitjançant aquests sistemes de gestió, es vol ajudar els centres a orientar les seves actuacions per donar resposta a les necessitats formatives de l’alumnat, les famílies, les empreses i l’entorn social, d’acord amb els requeriments establerts; potenciar estratègies de desenvolupament i implicació de les persones que hi treballen; gestionar, de manera sistemàtica i transparent, els processos que s’hi desenvolupen; fomentar la cultura de la millora contínua, la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques amb altres centres; promoure el compromís col·lectiu i la coherència d’objectius en la definició i el desenvolupament dels valors, les polítiques i les estratègies de centre; impulsar la definició i la gestió de nous àmbits d’autonomia que contribueixin a la millora global del centre, i orientar-lo cap a l’excel·lència en els resultats.
Aquest projecte agrupa a dia d’avui 105 centres públics que imparteixen formació professional i que voluntàriament han decidit integrar la qualitat en el seu sistema de treball. D’aquest centenar de centres, ja n’hi ha 58 de certificats, mentre que la resta es troben en diferents fases del procés.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic