Diari digital d'Andorra Bondia
L'IPC avançat de l'abril es manté en el 3% del març L'IPC avançat de l'abril es manté en el 3% del març
L'IPC avançat de l'abril es manté en el 3% del març L'IPC avançat de l'abril es manté en el 3% del març

L'IPC avançat de l'abril es manté en el 3% del març


Escrit per: 
Redacció

 L'Índex de Preus al Consum (IPC) estimat a l'abril és del 3%, segons el càlcul de l’indicador avançat que ha fet públic aquest divendres el departament d'Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC que, en cas de confirmar-se, suposaria una estabilització respecte la variació interanual de l’IPC avaluat al març, que també va ser del 3%. D’altra banda, la variació mensual estimada respecte el mes de març d’enguany se situa en un 0,2% positiu.

L'indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada per al càlcul de l’IPC. Suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 99% aproximat dels preus d’abril entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. Així, es tracta únicament d'una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC. 
 
Quant als països veïns, a Espanya se situa en el 2,6%, que en cas de confirmar-se, suposaria un augment de tres dècimes respecte al mes de març. A França se situa en l'1,2%, que suposaria un augment d'una dècima respecte al març. 

IPC
avançat
abril
Marc
3%
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic