Diari digital d'Andorra Bondia
El grup de l'alimentació i begudes no alcohòliques ha estat el més inflacionista..
El grup de l'alimentació i begudes no alcohòliques ha estat el més inflacionista..

L'IPC avançat del febrer situa la inflació en el 7,5%


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

La variació interanual estimada de l’IPC al mes de febrer és del 7,5% segons el càlcul de l’indicador avançat que ha fet públic el departament d'Estadística i que en cas de confirmar-se suposaria un augment d'una dècima respecte a l'IPC avaluat del mes de gener (7,4%). Aquest augment de la inflació seria a causa del comportament dels preus dels grups alimentació i begudes no alcohòliques. Per contra els preus del grup transports haurien contribuït a la moderació de l’indicador.

Interpel·lat sobre aquesta qüestió en la compareixença posterior al consell de ministres, el titular de Finances i portaveu de l’executiu en funcions, César Marquina, ha explicat que des del Govern es fa “un monitoratge” de l’evolució de l’índex però ha admès que “no ha plantejat cap palanca” per mirar d’aturar la inflació com sí que han fet d’altres països.

En aquest sentit, el ministre, que ha insistit que la situació d’elevada inflació “és conjuntural i general”, ha destacat que “tal com està configurada la nostra economia no ens permet tenir moltes palanques”, i ha contraposat aquesta situació a la d’Espanya, que té “certa autonomia en el sector hidrocarburs i és productor alimentari”, si bé “hem vist que les mesures no han tingut efecte i no han pogut revertir la situació”.

Cal recordar que aquest indicador avançat es calcula amb un 91% aproximat dels preus del mes de febrer i que per a les sèries encara no enquestades s’utilitza el mateix preu que el mes anterior. Aquest indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa, i no ha de coincidir, necessàriament, amb la dada definitiva, que es donarà a conèixer el 16 de març.

D'altra banda, l'IPC avançat d’Espanya del mes de febrer se situa al 6,1%, xifra que, en cas de confirmar-se, suposaria un increment de dues dècimes respecte a la variació registrada el mes de gener. Quant a França, l'IPC avançat del febrer és del 6,2%, de manera que si es confirma suposaria també un augment de dues dècimes respecte al gener.

IPC avançat
inflació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte