Diari digital d'Andorra Bondia
L'IPC avançat del juny se situa en el 2,6% L'IPC avançat del juny se situa en el 2,6%
L'IPC avançat del juny se situa en el 2,6% L'IPC avançat del juny se situa en el 2,6%

L'IPC avançat del juny se situa en el 2,6%


Escrit per: 
Agències

La variació interanual estimada de l’Índex de Preus al Consum (IPC) al mes de juny és del 2,6%, segons el càlcul de l’indicador avançat que ha fet públic aquest divendres el departament d'Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC que, en cas de confirmar-se, suposaria un descens de dues dècimes respecte la variació interanual de l’IPC avaluat al maig (2,8%), i confirmaria la tendència a la baixa dels darrers mesos. 

Pel que fa als països veïns, la tendència també és a la baixa. Així, l’IPC avançat d'Espanya del juny se situa en el 1,5%, que si es confirmés, suposaria un descens de quatre dècimes respecte al mes de maig, i a França, se situa al 0,7% que suposaria una baixada d’una dècima respecte al maig.  
Des d'Estadística posen en relleu que aquest indicador avançat es calcula amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la UE. Per calcular-lo, se segueix la mateixa metodologia utilitzada per al càlcul de l’IPC, amb la diferència de la informació utilitzada, ja que s'ha usat el 98% aproximat dels preus de juny. Per a les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. Tanmateix, cal dir que l’indicador avançat és només una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC. 

IPC
avançat
juny
Número de vots: 195
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic