Diari digital d'Andorra Bondia
L'IPC avançat del març del 3% confirma la tendència a l'alça dels preus L'IPC avançat del març del 3% confirma la tendència a l'alça dels preus
L'IPC avançat del març del 3% confirma la tendència a l'alça dels preus L'IPC avançat del març del 3% confirma la tendència a l'alça dels preus

L'IPC avançat del març del 3% confirma la tendència a l'alça dels preus


Escrit per: 
Agències

 L'Índex de Preus al Consum (IPC) estimat de març se situa en el 3%, segons el càlcul de l’indicador avançat que ha fet públic aquest divendres el Departament d'Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC que, en cas de confirmar-se, suposaria un augment significatiu respecte a l’IPC avaluat al mes febrer, que es va situar en el 2,3%, i també confirmaria la tendència a l'alça dels preus en els darrers mesos. 

El càlcul d'aquest indicador avançat té l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la Unió Europea. L'índex, que només és una dada orientativa, es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC, amb la diferència de la informació utilitzada, ja que es basa en el 98% aproximat dels preus de març entrats, i per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. 
  
Pel que fa als països veïns, les dades mostren que l'IPC avançat a Espanya al març se situa en el 2,3%, que si es confirma suposaria un descens de set dècimes respecte al mes de febrer. Quant a França, l'índex al març és de l'1,1%, amb un descens d’una dècima respecte al febrer.

IPC
avançat
Marc
tendència
alça
preus
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic