Diari digital d'Andorra Bondia
Un establiment comercial.
Un establiment comercial.

L’IPC cau un 0,1% al mes de maig


Escrit per: 
Redacció

La variació anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) al maig d'aquest any és del -0,1% (al maig 2019 va augmentar un 1,3%). Segons publica aquest dimarts el departament d'Estadística, la caiguda de la inflació ha estat provocada pel tancament d'establiments i empreses a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19. Concretament, els sectors més afectats per la rebaixa de preus són el transport i les activitats d'esbarjo, espectacles i cultura. En el cas del transport i a causa de la davallada dels preus dels carburants i lubricants, s'ha reduït un -0,6% i en el d'espectacles ha estat del -0,1%, a conseqüència d'un decreixement del preu dels altres articles i equips per a la recreació, jardins i animals domèstics.

El sector, en canvi, que sí que ha registrat un augment de preus si es fa la comparativa anual, és el de béns i serveis diversos, amb un creixement de tres dècimes, i situant-se al 0,1%, a conseqüència d'un augment de preus de les assegurances. Tant el sector de la comunicació com el d'ensenyament han mantingut la variació anual de preus al mes de maig del -0,6% i el 2,0% respectivament.

Variació mensual

Si es compara l'IPC del maig d'aquest any amb el mes anterior, la variació mensual és del -0,1%. El principal grup que destaca per la seva repercussió negativa torna a ser el d'esbarjo, espectacles i cultura, amb una variació mensual del -1,4%. Val a dir que l'índex de preus de consum s'elabora mensualment amb 8.139 preus de productes i serveis recollits als establiments del Principat d'Andorra.

En el cas d'Espanya, la variació anual de l'IPC del maig del 2020 se situa al -0,9%, i en el de França, està en un 0,4%.

 

IPC
Comentaris: 1

Comentaris

aixo no so creu ni deu

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic