Diari digital d'Andorra Bondia

López assisteix a Los Cabos al cinquè fòrum d’intercanvi de dades de l’OCDE


Escrit per: 
Redacció / Agències

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, assisteix dimarts i dimecres a la cinquena reunió del Fòrum global sobre transparència i intercanvi d’Informació, que té lloc a Los Cabos, Mèxic.

Des de l’executiu van informar ahir que Andorra ha estat convidada per participar en aquesta trobada per l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE). Des de l’executiu van posar de manifest que han estat una setantena les delegacions que han confirmat la seva presència, entre les quals hi ha una bona part dels països amb què Andorra ja ha endegat els contactes formals per establir acords d’intercanvi d’informació fiscal a la demanda.
L’agenda de la trobada es desglossa en diverses ponències i sessions plenàries en relació amb la proposta d’un marc de treball per a la reestructuració del Fòrum global i l’establiment d’un ferm sistema de revisió i seguiment, així com els mecanismes per a la implementació dels estàndards internacionals sobre transparència i intercanvi d’informació fiscal.
Sota la presidència del ministre de Finances mexicà, Agustín Carstens, i amb la participació del secretari general de l’OCDE, Ángel Gurría, els participants a la reunió de Los Cabos discutiran les diferents modalitats per posar en marxa un mecanisme d’examen sòlid entre països per assegurar la plena aplicació de les normes internacionals elaborades per l’OCDE, i fins ara adoptades per gairebé tot el món.
Durant el matí d’avui hi haurà un torn de paraula, amb un màxim de tres minuts per delegació, perquè cadascú informi dels avenços que no estan recollits en l’informe Tax Cooperation 2009: Towards a Level Playing Field i que s’han produït les darreres setmanes. D’aquesta manera, tal com van informar des del Govern, la delegació andorrana aprofitarà la seva intervenció per informar la resta de delegacions dels avenços en aquesta matèria que s’han fet darrerament.
Demà, el Regne Unit presentarà l’informe de conclusions, que s’adreçarà al G-20.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic