Diari digital d'Andorra Bondia
Marc Vilallonga, Eduard Jordi i Sergi Colell, autors del llibre 'Fiscalitat d'Andorra'.
Marc Vilallonga, Eduard Jordi i Sergi Colell, autors del llibre 'Fiscalitat d'Andorra'.

L'UdA publica una guia especialitzada per entendre la nova fiscalitat


Escrit per: 
Agències

La Universitat d’Andorra (UdA) ha presentat aquest dimarts el llibre 'Fiscalitat d’Andorra', una obra de Sergi Colell, Eduard Jordi i Marc Vilallonga que explica les bases sobre les quals es forja el sistema fiscal del Principat i el seu desplegament normatiu, alternant una visió acadèmica amb una visió pragmàtica tenint com a base, entre altres, l’àmplia experiència professional dels autors.

L’obra explora “el canvi d'un dels pilars del model econòmic del Principat passant d'un entorn opac, no homologat, a un entorn totalment transparent i homologat internacionalment”, segons ha explicat Jordi, i s’emmarca dins del projecte editorial de la universitat, que té l’objectiu de facilitar al conjunt de la societat l’accés a bona part dels continguts acadèmics que s’imparteixen a les seves aules.

De fet, és a les seves aules on van néixer en bona part les inquietuds que van a portar als seus autors a desenvolupar el treball de recerca i compilació del volum, que esdevé el cinquè títol de la col·lecció Campus de manuals de divulgació de l'UdA i que s’ha presentat al públic juntament amb 'Història econòmica d’Andorra', de M. Jesús Lluelles i Eva Garcia, editat el curs anterior.

Per als autors, l'homologació de la fiscalitat andorrana “ha obert les portes del país a inversors del veïnat europeu que veuen en el Principat un punt estratègic i atractiu per a la inversió i el desenvolupament de negocis en un marc fiscal més tou que a la resta de països veïns, però al mateix temps totalment transparent”.

L’obra 'Fiscalitat d’Andorra' inclou l’estudi tècnic i pràctic de la gestió i la planificació dels tributs estatals i comunals, a més d’abordar l’encaix internacional de la nova fiscalitat andorrana. El volum s’estructura en cinc mòduls, dedicats respectivament a la introducció́ a la fiscalitat andorrana, a la fiscalitat comunal, als impostos directes sobre els residents fiscals, als impostos indirectes i, finalment, a l’impost sobre la renda dels no residents, els convenis internacionals o l’intercanvi d’informació́ en matèria fiscal.

Les noves publicacions ja es poden adquirir a les llibreries, igual que els tres primers títols de la col·lecció: 'L’entorn comunicatiu d’Andorra', d’Univers Bertrana (qui és el coordinador de la col·lecció), 'Patrimoni cultural d’Andorra', de Cristina Yáñez, i 'Llengua i literatura a Andorra i als Pirineus', de Carolina Bastida, Univers Bertrana, Ramon Sistac i Albert Villaró, i també estan disponibles en format electrònic.

l'UdA
pública
guia
Especialitzada
entendre
fiscalitat
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic