Diari digital d'Andorra Bondia
Malgrat les restriccions, els productors de l’associació han estat presents en diferents activitats durant l’any.
Malgrat les restriccions, els productors de l’associació han estat presents en diferents activitats durant l’any.

Menja’t l’Alt Urgell: la família creix


Escrit per: 
Redacció/Foto: Menja’t l’alt urgell

L’associació Menja’t l’Alt Urgell fa balanç del complicat 2020, un exercici en què van complir els cinc primers anys de camí i en què van arribar als 26 membres, una de les “bones notícies” de l’any, apunten. “Dues bones notícies d’aquest 2020 es van produir a l’abril i al maig, respectivament. A l’abril vam arribar als 31 socis, gràcies a la incorporació de la Carnisseria Àngel de Peramola al projecte Menja’t l’Alt Urgell. Al maig, la família del Menja’t va seguir creixent gràcies a l’entrada de la reconeguda empresa alimentària Exquisitàrium, d’Oliana, i al setembre es van incorporar els productors d’ous ecològics de la Nostra Terra, d’Oliana. Més endavant, s’hi van sumar Tòfones de les Feixes i Tòfones Josep Miró, tots dos de Fígols i Alinyà, així com Logama, dedicada a la ceràmica i l’artesania i Formatges Baridà, de Bar. Tot i haver hagut de lamentar la baixa del Forn-pastisseria Reig, de Coll de Nargó, per motius aliens a l’associació. 

És la part positiva d’un any que tot just començar es va complicar per a tothom. “Al març, just abans de l’arribada de la pandèmia, encara vam tenir temps de participar en la primera Trobada de dones del món rural, que va tenir lloc a la Seu d’Urgell i a Puigcerdà. Una iniciativa molt interessant que esperem que tingui continuïtat”, recorden els responsables de l’associació. Després, va arribar el confinament, un moment que van aprofitar per continuar actius, organitzant-se per poder fer lliuraments a domicili dels seus productes. 

Amb l’arribada del bon temps, a poc a poc van recuperar la participació en algunes activitats, com ara a la iniciativa La Seu es vesteix de blanc, que va tenir lloc el mes de juliol, o el seminari web La dieta Mediterránea: más allá de la salud  y la alimentación, que es va fer el mateix mes, recorden. A l’agost van recuperar les rutes guiades. “com sabeu, fa uns anys vam dissenyar fins a set rutes gastronòmiques que permeten conèixer diversos dels productors que Menja’t l’Alt Urgell té repartits per la comarca”. A l’agost van anar un pas més enllà i van organitzar un seguit de rutes guiades que van tenir força èxit indiquen.

Al setembre, exposen, es va posar en marxa la botiga en línia de Menja’t l’Alt Urgell. “Justament, la pandèmia i l’èxit que va tenir la venda a domicili durant el confinament ens van ajudar a fer el pas i a posar en marxa aquest nou canal de distribució”, argumenten.

No es va poder celebrar la Fira de Sant Ermengol, que finalment es va haver de fer en format digital, però van “idear unes bosses de formatge per mantenir viu l’esperit de la fira”. 

Van acabar l’any amb els lots nadalencs que, recorden, va ser el germen el 2015 de l’associació. Una iniciativa acompanyada per l’exposició de quadres a l’Aparador, a la plaça del Carme. “Un any estrany i complicat, però que ens ha deixat projectes engrescadors”, conclouen.

Menja’t l’Alt Urgell
família
creix
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic