Diari digital d'Andorra Bondia

Més de 500 comerços utilitzen les oficines automàtiques de Crèdit Andorrà després d'un any de funcionament


Escrit per: 
Agències / Foto: A. R.

Les tres oficines automàtiques que Crèdit Andorrà ha posat en marxa des de l'estiu del 2009, començant per la d'Illa Carlemany, a més de la de Soldeu i la d'Arinsal, ja compten amb un total de 534 comerços que les utilitzen de manera habitual.

L'entitat també ha instal·lat màquines que donen aquest servei a quatre oficines tradicionals dels eixos comercials principals que, sumades a les tres noves, han registrat fins al juny d’enguany més de 30.000 operacions en els dispensadors de canvi de xavalla i els terminals d'ingressos, les noves operatives que ofereixen aquests models d'oficina. El director de l'Àrea de Banca Comercial de Crèdit Andorrà, Jordi Cinca, ha valorat molt positivament les xifres, ja que signifiquen que el client, sobretot el del sector comercial, 'aprecia l'autonomia i el fet de no haver de dependre dels horaris d'oficina i demostren l’encert en crear un servei adaptat a l’activitat comercial'.
L'ús de les oficines automàtiques s'ha anat incrementant progressivament al llarg de l'últim any, tal com es reflecteix en el cas del número de comerços, on la xifra ha pujat un 105,7% el segon trimestre del 2010 respecte el primer trimestre.
El servei de canvi de xavalla és de gran importància sobretot a les tardes i en caps de setmana. A demanda dels mateixos usuaris, l'entitat ha introduït recentment el servei de canvi amb bitllets petits, i es treballa contínuament millorant el servei tenint en compte els suggeriments i les necessitats dels clients, tal com ha destacat Jordi Cinca. En el cas del terminal d'ingressos, aquest permet als comerços poder ingressar la recaptació immediatament després de cada tancament de caixa sense estar sotmesos a un horari, cosa que dóna més agilitat i evita tenir els diners a l'establiment fins l'endemà.
Segons ha explicat Cinca, l'oficina automàtica 'estrella' és la d'Illa Carlemany, ja que es troba al centre neuràlgic comercial. Tot i això, les oficines situades a peu de pistes, com la de Soldeu, també han registrat 'puntes espectaculars', fruit de l'activitat que tenen aquestes poblacions durant la temporada d'hivern. Segons el director de l'Àrea de Banca Comercial, tenir presència a les parròquies altes donant servei les 24 hores 'és aportar valor al desenvolupament comercial del sector de l'esquí'.
Actualment es disposa de tres oficines automàtiques –Illa Carlemany, Soldeu i Arinsal- i quatre oficines tradicionals dels principals nuclis comercials que també ofereixen aquest servei: plaça Rebés, Escaldes, Seu Social i Pas de la Casa. Segons Cinca, aquestes ubicacions corresponen 'a la voluntat de Crèdit Andorrà de reforçar el servei al teixit empresarial del país'. La previsió de l'entitat és poder ampliar el servei de les oficines automàtiques més enllà dels comerços, dotant de targetes d'ús també als clients particulars. En aquest sentit, segons ha explicat l’entitat financera, el nou sistema informàtic que estan implantant facilitarà l'extensió d'aquests serveis als particulars. En el cas que aquesta iniciativa tingui una bona acollida, l'entitat es planteja instal·lar noves oficines automàtiques en d'altres nuclis menys comercials però amb una població important.
 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic