Diari digital d'Andorra Bondia

Mobilitat preveu una entrada mitjana d’entre 12.000 i 14.000 vehicles diaris


Escrit per: 
M.M / M.F.


L’Agència de Mobilitat preveu que l’entrada de vehicles aquests dies, i fins al cinc de gener, sigui d’una mitjana d’entre 12.000 i 14.000 vehicles diaris.

Tal com recorda Jaume Castells, de l’Agència, aquesta és l’afluència que s’assoleix normalment durant les dates nadalenques i, d’aquesta manera, va afegir que des del dia 24 i fins al 29 el volum de vehicles que havien entrat al país per les dues fronteres s’eleva a uns 78.000, ja que la mitjana diària ha estat d’uns 13.000. En aquest sentit, cal assenyalar que durant les vacances del Nadal poden arribar a entrar al país uns 170.000 vehicles.
Pel que fa als problemes que es poden registrar al llarg d’aquests dies i fins al dia 5 de gener, Castells va posar de manifest que és més que probable que hi hagi complicacions en les entrades per les dues fronteres entre les nou del matí i les 12 del migdia i que, a la tarda, a partir del tancament de les pistes, aquests problemes es donin tant en la baixada dels camps de neu cap al centre d’Andorra la Vella i Escaldes, però també per abandonar el país. L’excepció, però, serà demà, ja que no es preveu que sigui una jornada especialment complicada pel que fa a la mobilitat.
Quant als problemes registrats ahir, Castells va assenyalar que es tractava d’un dia “atípic”, ja que el fet que fes mal temps va provocar que moltes persones que es dirigien a pistes decidissin finalment baixar, ja al matí, cap a Andorra la Vella i Escaldes per realitzar les compres. A més, també es va donar la circumstància que moltes persones abandonaven el país per anar a passar el Cap d’Any als seus llocs d’origen. És per això que es van produir retencions cap al migdia al centre de les parròquies centrals i també a la sortida cap a l’estat veí del sud. A la tarda, també es van registrar retencions, que van arribar als cinc quilòmetres a la sortida cap a França.

Optimisme als comerços
El president de la Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra (FACA), David Fraissinet, es va mostrar ahir optimista pel que fa a la previsió de vendes dels propers dies. Segons va explicar Fraissinet, des del passat dimarts “es va notar un augment de l’activitat i va pujar la facturació, però estem venent menys que la temporada anterior”. No obstant això, el president de la FACA va matisar que, per qüestions de calendari i de la distribució dels dies festius, els comerciants són optimistes. En aquest sentit, Fraissinet va apuntar que, tot i l’elevat nombre de persones que ja han visitat el Principat en els últims dies, “el millor ha de venir”.
Menys positiu va ser el balanç provisional de la federació sobre el mercat de Nadal, que està ubicat des del 22 de desembre a la plaça de la Rotonda. Segons el president de la FACA, les condicions meteorològiques estan condicionant els primers compassos de la fira, ja que “ha estat plovent molt i la gent no passa gaire temps al carrer”. Així mateix, Fraissinet va recordar que l’any passat hi havia més activitat, perquè no va ploure tant.

Bona ocupació als hotels
De la seva banda, el president de l’Associació d’Hotelers d’Andorra (AdHA), Jordi Daban, espera que hi hagi uns nivells d’ocupació hotelera “similars als anys anteriors”. L’hoteler va explicar que en els últims dies alguns hotels han arribat a la plena ocupació i “molts superen el 80%”. Això fa que, en general, els hotelers tinguin bones expectatives per al proper cap de setmana, mentre que “per als dies 4, 5 i 6 de gener, hi ha encara alguns forats”. Pel que fa als establiments que estan a peu de pistes, Daban va afirmar que “teòricament, les ocupacions haurien de ser més altes”, tot i matisar que “les condicions de la neu no són les idònies”. D’altra banda, el president de la Unió Hotelera (UH), Xavier Palou, va declinar fer previsions d’ocupació hotelera per a aquestes festes de Nadal.

Número de vots: 29
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic