Diari digital d'Andorra Bondia
La jornada-esmorzar organitzada per l’EFA va comptar amb empresaris de diferents sectors i el ministre de Finances, Jordi Cinca.
La jornada-esmorzar organitzada per l’EFA va comptar amb empresaris de diferents sectors i el ministre de Finances, Jordi Cinca.

Mora crida el poder públic perquè s’integri en un ecosistema financer


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El president de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), Francesc Mora, va fer una crida ahir al poder públic perquè s’integri en el que ha de ser el futur del sector bancari, la creació d’un ecosistema financer. “Necessitem una implicació dels poders centrals, cal que els poders públics també hi siguin, en aquest ecosistema”, va dir.  De fet, ha de ser la creació d’aquest ecosistema financer el futur del sector bancari en el nou model digital que impera tota l’economia. Aquesta va ser una de les conclusions pronunciades ahir per l’expert José Luis Suárez, doctor en direcció d’empreses i especialista en el sistema financer. 
Suárez va ser el ponent de la jornada esmorzar de l’EFA que,  sota el títol La disrupció digital en el món financer, va explicar que Andorra té una gran oportunitat en tenir l’experiència i la tradició en el món financer. Per això, segons aquest expert, s’ha d’aprofitar la irrupció del món digital per crear aquest ecosistema, que no serà una altra  cosa que la “d’un grup de persones o entitats que treballen un tema concret”. Suárez va posar com a exemple les fintech, o empreses que ofereixen serveis i productes financers a través de les noves tecnologies i “treballen en sectors concrets de la cadena de valor de la banca, de les assegurances i de la gestió de patrimoni, i la unió de l’experiència, la tecnologia i els nous enfocaments en l’àmbit financer, que poden donar noves oportunitats per a Andorra”, va dir. 
Per la seva banda, el president de l’EFA va manifestar que el Principat “ha d’aprofitar la indústria financera que té, els coneixements, la tradició, i ara el que interessa és que aquesta capacitat pugui continuar generant valor els propers anys”, va comentar Mora. 
Per tot això, tant Mora com Suárez van destacar que tots els canvis que viuen els sectors econòmics amb la incorporació de les noves tecnologies s’han de veure com a oportunitats de canvi, de progrés. 
El conferenciant va explicar els canvis que hi ha en els formats dels finançaments, i com les noves tecnologies creen subsectors i noves maneres de treballar que els empresaris han d’aprofitar i sumar-se als canvis. L’expert va parlar de la importància de les plataformes de finançament participativa, que cada cop guanyen més terreny a la Unió Europea. El crowdfunding  o micromecenatge és una alternativa que afavoreix la desintermediació financera i permet, a les start-ups i al nou sector digital, un finançament de nous projectes amb l’ús del concepte de mercat com el millor mecanisme d’assignació de recursos, però també altres pràctiques que irrompen en un mercat en constant evolució. 
La jornada va comptar amb un ampli públic assistent, sobretot empresaris, no només de l’EFA sinó d’altres organismes, així com també de les diferents entitats financeres del país, la presidenta de l’Associació de Bancs Andorrans, Esther Puigcercós, i també el ministre de Finances, Jordi Cinca.

Mora
poder públic
ecosistema
financer
integri
EFA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte