Diari digital d'Andorra Bondia
MoraBanc ja ha informat dels moviments a l’Autoritat Financera Andorrana (AFA).
MoraBanc ja ha informat dels moviments a l’Autoritat Financera Andorrana (AFA).

MoraBanc inicia les converses per comprar BancSabadell d’Andorra


Escrit per: 
Redacció / FOTO: MoraBanc

MoraBanc ha iniciat converses amb BancSabadell, accionista principal de BancSabadell d’Andorra, per analitzar en exclusivitat la integració de la seva activitat bancària al Principat d’Andorra amb MoraBanc i donar lloc a l’entitat líder en el mercat andorrà pel que fa a les principals magnituds de negoci en el mercat domèstic, rendibilitat i solvència.

Així ho han confirmat aquest dilluns les dues entitats a través d’un comunicat on expliquen que ja s’ha informat oportunament els respectius supervisors, l’Autoritat Financera Andorra (AFA) i el Banco d’Espanya, i que si finalment s’acaba materialitzant l’operació aquesta inclouria el dret dels accionistes minoritaris d’adherir-se a la integració en els termes que s’acordin amb BancSabadell.

Des de MoraBanc s'ha assegurat que l’entitat resultant tindria un balanç molt sòlid i ben capitalitzat per continuar donant suport a la recuperació de l’economia andorrana, a la vegada que la integració permetria incrementar considerablement la inversió en tecnologia per poder fer front als reptes de futur així com seguir millorant la proposta de valor dels clients.

En el comunicat es recorda que l’activitat bancària del banc català al Principat es vehicula des de fa vint anys a través de BancSabadell d’Andorra, entitat que comparteix amb MoraBanc un perfil de banc sòlid, alta solvència i un fort arrelament al teixit socioeconòmic andorrà, amb un creixement continuat dels beneficis els darrers anys. Així, es manté que l’operació donaria lloc a un grup amb més de 9.800 milions d’euros en recursos de clients, 1.500 milions d’euros d’inversió creditícia i unes ràtios de solvència líders a Andorra.

El conseller delegat de BancSabadell, César González-Bueno, ha assegurat en un comunicat que les negociacions s’emmarquen dins de l’estratègia del grup de “centrar l’activitat de negoci a Espanya i considerar aquelles operacions corporatives internacionals que tinguin sentit tant per la naturalesa del comprador, com per les condicions econòmiques plantejades”.

Si finalment s’acaba completant l’operació, seria la tercera venda d’un negoci de calat de BancSabadell en tot just uns mesos, en els quals l’entitat ha venut la seva gestora i el seu servicer immobiliari i ha sondejat el mercat per fer el mateix amb TSB, la seva filial al Regne Unit, si bé no es planteja vendre-la a curt termini. L’entitat catalana, en ple procés de transformació, té previst presentar a finals de mes el seu nou pla estratègic per als pròxims tres anys.

Des d’Andorran Banking s'ha volgut ser molt prudent a l’hora de pronunciar-se davant una operació d’aquestes característiques. En aquest sentit, la directora general de l’Associació de Bancs Andorrans, Esther Puigcercós, ha optat per “no comentar res” fins que no “hi hagi alguna cosa a comentar”.

Cal recordar que MoraBanc va tancar l’exercici 2020 amb un benefici de 30,1 milions d’euros, amb un increment dels recursos de clients del 6,5%, un augment del ROE fins al 9,47% i una disminució de la taxa de morositat fins al 3,3%. Per la seva part, BancSabadell d’Andorra va acabar l’any amb un benefici de 10 milions d’euros, amb un creixement de la inversió creditícia a clients en 14,2 milions d’euros i amb un ROE del 10,5% i una taxa de morositat del 3,5%.

 

 

MoraBanc
Banc Sabadell
Comentaris: 1

Comentaris

La reconversió arribará mes tart o dora

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic