Diari digital d'Andorra Bondia
La seu d'Andbank Espanya a Madrid.
La seu d'Andbank Espanya a Madrid.

MyInvestor assoleix els 1.000 milions de xifra de negoci


Escrit per: 
Redacció/Foto: Andbank

MyInvestor, el neobanc participat per Andbank Espanya, El Corte Inglés Seguros i AXA Espanya, aconsegueix els 1.000 milions d'euros de xifra de negoci (saldo en comptes, inversió i hipoteques) i consolida el seu lideratge com a la fintech més gran espanyola per volum, segons ha informat Andbank en un comunicat en què precisa que aquesta fita s'aconsegueix després d'haver multiplicat per deu la seva xifra de negoci en tot just vint mesos, des de juliol de 2019, quan va superar els 100 milions.

En els últims dotze mesos s'ha registrat unes xifres rècord de subscripcions de fons i d’obertura de comptes. Així, des del març de l'any passat fins avui, el volum de negoci creix un 254%, passant de 282 milions als 1.000 actuals.

Aquesta xifra es desglossa de la següent manera: 418 milions de saldo en comptes (estalvi a la vista), 326 milions en volum en productes d'inversió (fons i plans) i 256 milions de cartera creditícia, majoritàriament hipotecària. MyInvestor ha concedit 1.500 préstecs hipotecaris dels quals més del 75% són subrogacions. La seva ràtio de mora és del 0% i no registra cap petició de moratòria.

El creixement ha estat especialment important en els productes d'inversió. En els últims mesos ha aconseguit cotes rècord de subscripcions de 30 milions al mes, gràcies, entre altres productes, a l'embranzida dels fons indexats. Al març del 2020 MyInvestor comptava amb tretze milions d'euros d'actius sota gestió. Avui, té 326 milions invertits en fons, plans i carteres indexades de gestió discrecional, la qual cosa suposa haver multiplicat per 25 la xifra en només dotze mesos, informen.

En aquest mateix període, el saldo a la vista en comptes corrents –remunerats a l'1% i sense comissions ni condicions- ha augmentat de 156 a 418 milions, és a dir un 167% més; mentre que la inversió creditícia –eminentment immobiliària– s'incrementa de 112 a 254 milions, la qual cosa suposa un creixement del 126%. MyInvestor ja presta servei a 53.500 clients –davant els 19.000 de fa un any– i obre prop de 5.000 comptes nous al mes.

Carlos Aso, conseller delegat d’Andbank Espanya, primer accionista de MyInvestor, celebra aquesta fita i assenyala que “en un temps rècord MyInvestor s'ha convertit en una entitat disruptiva que, palanquejada en les noves tecnologies, és capaç de pensar i fer coses diferents per a construir la banca del futur”. I subratlla “la satisfacció d'oferir productes diferencials i exclusius per a tots i en condicions molt avantatjoses, sobre un model de negoci eficient, rendible i sostenible a llarg termini”.

MyInvestor es va fer un lloc en el mercat espanyol amb el compte remunerat a l'1% sense comissions ni condicions i es va convertir en referent del mercat hipotecari per les condicions de les seves hipoteques i per no exigir contractar cap producte, ni tan sols la domiciliació de la nòmina.

La comercialització de fons indexats de Vanguard, iShares i Amundi sense mínim d'inversió ni comissions de custòdia, l’ha convertit en un referent de la gestió passiva. Al juny, va llançar amb èxit carteres indexades de gestió discrecional amb les comissions més baixes d'Espanya –0,15% de gestió i 0,15% de custòdia–.

Al desembre va ampliar el seu aparador de productes amb plans de pensions indexats a l’S&P 500 i a les bosses mundials, amb una comissió de gestió del 0,30%, que forma part d'un cost fix total del 0,49%. De nou, són els plans amb menors comissions d'Espanya.

"MyInvestor reafirma el seu compromís de no cobrar comissions als seus clients en operar amb una estructura de costos i un esquema de negoci que li permet ser sostenible i rendible a llarg termini", asseguren. Així, no aplica comissions en el seu compte corrent que, a més, està remunerat a l'1% TAE durant dotze mesos fins a 15.000 euros i al 0,10% TAE posteriorment. Ofereix targetes i transferències a la Unió Europea (Zona SEPA) gratis, sense exigir vinculació, ni tan sols domiciliar la nòmina. Els clients poden domiciliar la nòmina i els rebuts si ho desitgen, però no és un requisit, informen.

MyInvestor
assoleix
1.000
milions
xifra
negoci

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte