Diari digital d'Andorra Bondia
Nou pas per desbloquejar les posicions de renda variable
Nou pas per desbloquejar les posicions de renda variable

Nou pas per desbloquejar les posicions de renda variable


Escrit per: 
Redacció

Nou pas per poder desbloquejar les posicions de renda variable de Banca Privada d’Andorra custodiades per Crédit Suisse. I és que, segons va informar l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), el  Tribunal Administratiu Federal de Suïssa, per aute del 21 de desembre passat, ha decidit no admetre a tràmit el recurs presentat per diversos clients de Banca Privada d’Andorra, SAU contra la decisió de l’Autoritat Federal de Supervisió dels Mercats Financers (Finma), del 13 de març del 2017, que reconeix a Suïssa la resolució de l’AREB del 21 d’abril del 2016 i se l’habilita per reclamar a Crédit Suisse, SA la posició que BPA hi ostenta en actius líquids i en divises. 
Així, segons s’explica en la nota de l’AREB, el tribunal considera que els recurrents no poden apel·lar directament a l’article 37 g de la Llei federal bancària suïssa, que només s’aplica als creditors domiciliats a Suïssa o als creditors que es beneficien d’una obligació a Suïssa. Així mateix, també conclou que els recurrents no poden beneficiar-se d’un dret il·limitat d’accés a la justícia, tenint en compte que no tenen un interès suficient per recórrer contra la decisió de la Finma i que la seva objecció no està estretament relacionada amb Suïssa. El tribunal també recorda que els recurrents poden presentar les seves reclamacions directament a Andorra contra BPA, com ja han fet.
Tot i el pronunciament del tribunal, contra aquesta decisió es pot interposar recurs d’apel·lació davant el tribunal suprem de Suïssa en un termini de trenta dies a comptar del 2 de gener vinent.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, ja va manifestar dimecres que era gairebé impossible que es trobés una solució abans de final d’any per a aquells clients estrangers que no havien declarat els seus diners, tot i que va restar importància al perjudici que puguin tenir per l’entrada en vigor de l’intercanvi automàtic, ja que, malgrat entrar en vigor l’1 de gener, les dades són ja del 2017.

desbloquejar
renda variable
Pas
BPA
endavant
posicions
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic